Taraf yazarı o gazetecileri suçladı!

Müzakere sürecindeki gecikmenin 1500 gencin ölümüne yol açtığını, bunu sorumlusunun ise bazı gazeteciler olduğunu ima eden Taraf yazarı bakın neler yazdı.

GAZETECİLER.COM - İmralı ile müzakere sürecini yorumlayan Taraf gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, Öcalan ile Mandela'yı karşılaştırdığı yazısında 7 ay önce Leyla Zana'nın Hürriyet’e “Erdoğan çözer” demeden önce İmralı'ya gitmiş ve Öcalan ile görüşmüş olabileceğini ileri sürdü.

Aradan geçen süreçte, görüşmelerin bir türlü başlatılamamasının sorumluluğunun süreci baltalayan gazeteciler olduğunu ima eden Oğur bakın neler yazdı:

OLAN 7 AYDA ÖLEN 1500 GENCE OLDU 

"Yani olan, bu yedi aylık gecikme yüzünden ölen 1500'e yakın gence oldu.
Geçenlerde Bingöl'de öldürülen sekiz PKK'lıdan biri geçen yıl Akdeniz Üniversitesi Tıp'ı kazanıp, kaydını yaptırmadan dağa çıkan yedi aylık PKK'lı bir çocuktu. Bütün yaz boyunca, Suriye'de İran aklı, Baas izniyle göndere çekilen bayraklar aşkına, Devrimci Halk Savaşı fantezisi peşinde neredeyse intihar saldırılarıyla ölüme gönderilen yüzlerce genç PKK'lının, müzakere kısmına geçilmiş bir savaşın uzatmalarında ölen gencecik askerlerin, bombalarla parçalanan onlarca sivilin mesuliyeti bu yedi aylık gecikmeye neden olanların üzerindedir.

KAN UYKUSU BELGESELCİLERİ, KARA PROPAGANDA YAPANLAR

Yaşayan bir Kürt kahramanı olan Leyla Zana'yı bile işbirlikçilikle, ihanetle suçlayanlar,
Kan Uykusu belgeselcilerinin Şemdinli, Suriye gazına kapılanlar, Cudi'ye kimyasal silahlı saldırı kara propagandası yapanlar, Kürtlerin haysiyetini silaha bağlayan kötü dostlar, Uludere için kılını kıpırdatmayanlar, AKP'yle savaşlarında Kürtlerin arkasına saklananlar da bu yedi aylık ölümcül rötarın vebalini omuzlarında taşıyacaklar.

MÜZAKERELERE TAŞ KOYANLAR ÖLEN HER GENCİN KATİLİ

Bugün bu müzakerelere taş koyanlar da bundan sonra ölecek her gencin katili olarak kayıtlara geçeceklerini unutmasınlar diye hatırlatmak istedim..."

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın