Taraf Erdoğan'a topyekün savaş açtı

"Başbakan olması her aklına geleni söyleme hakkı vermez. Bizler söyleriz, gerekirse faturasını da öder yargılanırız ama o söyleyemez."

GAZETECİLER.COM - Ahmet Altan dün muhalefete başlayacağın ilan edince Taraf'daki köşe sahipleri de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a serbest atışa geçti.

Türk solunun bir dönemler en önemli isimlerinden biri olan Nabi Yağcı, Taraf'taki köşesinde Başbakan Erdoğan'ın Paul Auster için söylediği "Cahil adam, gelsen ne olur, gelmesen ne olur " sözlerine tepki gösterdi.

"İnsanlar kibirli de olabilir; olmamalı ama oluyor, hiç kimse dümdüz değil, sütten çıkmış ak kaşık misali ak değil. (...)

Ama iktidar sahibi olup, devletin tepesine oturmuşsanız kibirli olup olmamanız yalnız sizin sorununuz olamaz. Çünkü iktidar kibri demokrasiyle bağdaşmaz. Bir başbakan yalnızca kendine oy verenlerin başbakanı değildir, bir ülkenin başbakanıdır. O ülkede kendi gibi düşünmeyenlerin de olduğunu unutmamak zorundadır. Elbette biliyorum, bir siyasi partinin görüşleri, programı, çizgisini savunarak oraya gelmiştir, kendisinden renksiz olmasını beklemek yanlıştır. Muhafazakârsa kuşku yok bunu ifade edecektir ve bu onun meşru bir hakkıdır, icraatları da o yönde olacaktır. Ama burada kırılgan ince bir ayrım da var.

Kendisi gibi düşünmeyen, kendi partisinin görüşlerinden farklı görüşte olan ve hatta kendi partisinden olmadığı halde ona oy veren insanları hesaba katmak zorundadır bir başbakan.

Söylemi bu dikkati yansıtmalıdır.

Başbakan'ın ABD'li yazar Auster'e "cahil adam" deyişi bu ülkenin bir yurttaşı olarak beni ciddi anlamda rahatsız etti. Bu laf en azından beni temsil etmiyor. Başbakan'ın Türkiye hakkında, hepimiz hakkında böyle bir kötü imaj yaratmaya hakkı yok. Başbakan olması her aklına geleni söyleme hakkı vermez. Bizler söyleriz, gerekirse faturasını da öder yargılanırız ama o söyleyemez."