Taha Kıvanç'tan Erdoğan'a çarpıcı bir öneri!

Fehmi Koru, Başbakan Erdoğan'a basın özgürlüğü konusunda bir gazeteci gibi düşünmesini önerip "Türkiye'nin tek aksayan noktası basın özgürlüğü" yazdı..

GAZETECİLER.COM - Star yazarı Fehmi Koru, bir süredir devam eden "korku polemiğine" hiç değinmeden Taha Kıvanç mahlas ismiyle yazdığı köşesinde Başbakan Erdoğan'a "günlük gazeteleri okumasını" ve "kendini gazeteci yerine koyup basın özgürlüğünü düşünmesini" öğütledi.

İşin ilginci "Time'a konuşan ve isminin yazılmasını istemeyen gazeteci Fehmi Koru"ydu diyen Ahmet Hakan'a itiraz eden Koru'nun Başbakan Erdoğan'a yaptığı önerisi için "münasebetsiz" tanımlaması yapmış olmasıydı.

Bir münasebetsizin basın özgürlüğü notları başlıklı yazısında Koru bakın neler yazdı:

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNA GAZETECİ GÖZÜYLE BAKSIN

"Hastaya “Gazete okusun” tavsiyesinde bulunmak münasebetsizliğini üstlenebildiğime göre, temennimi bir adım ileri götürsem herhalde fark etmez. Temennim şu: “Kendisini bu mesleğin bir mensubu olarak düşünsün ve ‘basın özgürlüğü’ konulu tartışmalara bir de gazeteci gözüyle baksın...”

Türkiye Ak Partili son on yıl içerisinde ‘hasta adam’ olmaktan uzaklaşıp ‘heybesi dolu’ örnek bir ülkeye dönüştü. Pek çokları bize gıptayla bakıyor, bazısı da bize bakıp hizaya geçiyor...

TEK AKSAYAN NOKTA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Tek aksayan nokta ‘basın özgürlüğü’ konusunda aldıkları duyumlar... İlk “Gazeteciliğin tehlikeli olduğu ülke” haberini sunuyor ‘Google’, ‘Turkey, press freedom” diye sorana... “Hapiste 68 gazeteci var” ve “IPI’dan basın özgürlüğü ödülü almış bir gazeteci yargılanıyor” bilgilerini de... Ödüllü bir yayıncıyla yakın zamana kadar Ak Parti’yle de çalışmış ‘profesör’ unvanlı bir bilim kadınının KCK davası kapsamında tutuklandığı bilgisini de...

Yabancılar şaşırıyor. Eyüp Can’ı bulduğunda ona soruyor, bulamazsa “Korkuyorum” diyenlere...

BALBAY 1000 GÜNDÜR İÇERİDE 

Hasta yatağında yatarken AİHM yargıcı Prof. Işıl Karakaş’ın “Türkiye ifade ve basın özgürlüğü konusunda sicili en kötü ülke” dediği TV programını izlemiş midir acaba?

Suçlandığı davada mahkum edilse bile cezası o kadar olur mu, bilemem; ama ‘gazeteci’ Mustafa Balbay da içeride 1000 gününü doldurdu.

Ne bileyim, dinlenme arası belki bu durumu da gözden geçirme fırsatı bulur Allah’tan âcil şifalar dilediğim Tayyip Bey..."

Fehmi Koru'nun Star'da Taha Kıvanç ismiyle yazdığı köşesinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.