Star yazarından cemaat tabanına isyan edin çağrısı!

Cemaate dönük sert yazılarıyla gündemde olan Hakan Albayrak, cemaat tabanına seslendi "abi ve ablalara başkaldırın" dedi...

GAZETECİLER.COM
AKP cemaat savaşında medyadaki insiyatif alan isimlerden olan Star gazetesi yazarı Hakan Albayrak cemaatin tabanına seslendiği yazısında "başkaldırın" dedi. Albayrak, cemaati övdüğü eski bir yazısı üzerinden gelen eleştirilere de yanıt verdi.

O YAZI MAVİ MARMARA, 7 ŞUBAT VE 17 ARALIK'TAN ÖNCE YAZILDI!

Hem köşesinde hem ekranda Gülen cemaatine dönük sert ifadeleri ile dikkat çeken Hakan Albayrak sosyal medyada cemaatin organize saldırısı altında olduğunu kaydettiği yazısında eski bir yazısı üzerinden yapılan eleştirilere de yanıt verdi. Gülen'i ve cemaate övgüler dizdiği eski bir yazısının cemaat tarafından dolaşıma sokulduğunu belirten Albayrak "Mavi Marmara’dan evvel Fethullah Gülen’e büyük saygım vardı." dedi. Mavi MArmara, 7 Şubat ve 17 Aralık operasyonları sonrasında hem Gülen'in hem de cemaatin kendisi için bittiğini yazan Albayrak "“Dün öyle konuşuyorlardı, bugün böyle konuşuyorlar. Çelişki içindeler. Çelişkilerini yüzlerine vuralım!” deyip duracaklarına, “Biz ne yaptık da bu adamları kaybettik?” diye kendi kendilerine sorup özeleştiri yapsınlar." dedi.

BİZ ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİK SİZ DE GÜLEN'İ ELEŞTİRİN

Albayrak'ın yazısındaki en çarpıcı nokta ise cemaat tabanına yaptığı "'abi ve ablalar'a başkaldırın" çağrısı oldu. Albayrak, cemaat tabanına yaptığı çağrıda Fethullah Gülen'i de eleştirmelerini istedi. Star yazarı "“Yapmayın artık!” desinler, “Etmeyin artık!” desinler,  “Durun artık!” desinler. Herkesten evvel Fethullah Gülen’e desinler bunları. Biz lider kabul ettiğimiz Erdoğan’ı çok eleştirdik, yine eleştiririz; onlardan da Fethullah Gülen’i eleştirmelerini bekliyoruz." dedi.

İşte Albayrak'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Gülen Cemaati mensuplarından izan ve vicdan sahibi olanlar, o “abi”lere ve “abla”lara başkaldırsın.

“Yeter!” desinler.

“Ülkemizin düşmanlarına hizmet edecek şekilde kendi hükümetimizle savaşmak istemiyoruz” desinler.

“Barış sürecini tehlikeye atmayın” desinler.

“Müslüman kardeşlerimizin Müslümanlığını kâfirlere şikâyet etmeniz tüylerimizi diken diken ediyor” desinler.

“Ülkemizi güçlendirmeye matuf yatırımların önüne geçmeyin, iktisadi bağımsızlık davamızı tehlikeye düşürerek sömürgecilerin ekmeğine yağ sürmeyin” desinler.

“Milyonlarca mazlumun umut bağladığı İHH ile uğraşmak zulümdür” desinler.

“İsrail uşağı gibi görünmek kanımıza dokunuyor” desinler.





İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Melih Altınok: Affı kaldırın Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti