Star yazarından Avcı'ya destek geldi

Star Gazetesi yazarı İbrahim Kiras, Hanefi Avcı'nın tutuklanması üzerine ilginç ve ilginç olduğu kadar dikkat çekici bir yazı yazdı.

Star Gazetesi yazarı İbrahim Kiras, Hanefi Avcı'nın tutuklanmasının ardından bugünkü köşe yazısında 'Kırılsalar da, kızsalar da, defterlerinden silseler de kendilerini hoşnut edecek şeyler söylemeyi değil, dostlarımı uyarmayı tercih ederim' diyerek Gülen Cemaatine uyarı ve eleştirilerde bulundu...

"Fethullah Gülen Hareketi'ne nedense kuşkuyla bakan bir arkadaşım var. Hanefi Avcı'nın kitabının yayınlandığı sıralarda bir yerde karşılaştık. Kitabı sordum. Şakayla karışık bir cevap verdi: "Cemaat propagandası."
Gülerek "nasıl yani?" diye sordum. "Avcı'nın kitabı" dedi, "Cemaati her yerde hazır ve nazır, her şeye gücü yeten bir teşkilat gibi gösterip cemaat karşıtlarının gözünü korkutmayı amaçlıyor sanki."
diyen Kiras sözlerini şöyle sürdürdü:

"O gün Hanefi Avcı'nın kitabına "Cemaat propagandası" diyen arkadaşım acaba şimdi milliyetçi-muhafazakâr kimliği ve siyasi görüşleri herkesin malumu olan bu polis müdürünün "Devrimci Karargâh" örgütü soruşturması kapsamında tutuklanmasına ne derdi?

Son günlerde karşılaşmadık; cevabını bilemiyorum. Ama herhalde bu olayı da kendi mantığıyla değerlendirip, "Kamuoyuna 'Kitapta yazılanlar doğruymuş' dedirtmek için yapılan bir operasyon bu" derdi."

"Şaka bir tarafa, bugün Hanefi Avcı hakkındaki kamuoyu kanaati "Emniyet teşkilatındaki cemaat örgütlenmesi aleyhinde kitap yazdığı için bir intikam operasyonuna maruz kalan polis müdürü" şeklindedir." diyen Star yazarı "Bu algı hem emniyet, hem yargı hem de cemaat adına kaygı uyandırmalıdır." diyor ve gerekçelerini sıralıyor.

"Önceki tecrübelerim dolayısıyla, bu yazdıklarımın da "dostane eleştiri" olarak algılanmayacağını tahmin ediyorum.
Ama kırılsalar da, kızsalar da, defterlerinden silseler de kendilerini hoşnut edecek şeyler söylemeyi değil, dostlarımı uyarmayı tercih ederim.
Zira öncelikle o harekete gönül vermiş yüz binlerin hayalleri yıkılmasın, emekleri zayi olmasın istiyorum."

İbrahim Kiras
'ın köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.