Star TV, Star gazetesini neden lanetliyor?

"O halde neden Star Gazetesi ve Ankara Bürosu, dizide aşağılık bir komplonun parçası haline getiriliyor? Tesadüf mü?"

GAZETECİLER.COM - Son yazısında "Muhteşem Yüzyıl" dizisine ilişkin eleştirileri dile getirirken kimi sinema filmleri veya TV dizilerinde "gizli kodlar" olduğuna dikkat çeken Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar yazısında hem Muhteşem Yüzyıl dizisinin tarih danışmanı Erhan Afyoncu'ya çaktı, hem de Star televizyonunda yayınlanan Behzat Ç. dizisinin "gizli kod"larını açıkladı...

DİZİNİN TARİH DANIŞMANINA ÇAKTI

"Beni bir o kadar şaşkına çeviren, milliyetçi ve muhafazakar kimliğiyle tanınmış tarihçi Erhan Afyoncu’nun sohbetimiz sırasındaki şu sözleri oldu: “Allah aşkına dizilerin gizli kodları mı olur?”

İletişim aracı olarak sinema ve televizyonların kitleleri etkilemede nasıl kullanıldığı gerçeğini Afyoncu’nun bilmemesi düşünülebilir mi, takdir sizin."

STAR TV STAR GAZETESİNİ NEDEN LANETLİYOR?


"Çok gerilere gitmeden, daha geçen hafta Star Televizyonu’nda yayınlanan ve çekimleri Ankara’da yapılan Behzat Ç. isimli diziden bir örnek vereceğim." diyen Şamil Tayyar "Dizinin uçuk kahraman polisi Behzat"ın maruz kaldığı bir iftiranın ardından senaryo gereği yaptıklarını anlattı:

"Behzat da arkadaşları da gazeteyi okurken küfürler savuruyor! Sonra hızlarını alamayıp gazetenin Ankara bürosunu basıyorlar, haberi yazan gazeteciyi tehdit edip hakaret yağdırıyorlar! Yalan yazmak ve iftira atmakla suçladıkları gazeteyi yerden yere vuruyorlar!

Biliyorsunuz, dizilerde gazete sahnesi olduğunda, genellikle aynı gruba bağlı bir gazete görüntüye yerleştirilir. Misal; Show TV’deki dizilerde Akşam Gazetesi’nin gösterilmesi gibi...

LOGO BUZLANIYOR AMA...

İlginçtir, Doğan Grubu’na bağlı Star TV’deki bu dizide, lanetli gazete olarak Star gösteriliyor. 25 Aralık 2010 tarihli nüshasına yer verilirken, gazetenin logosu buzlanıyor ama yıldız bölümü dışarıda, hareketli durumlarda isim de haberler de net şekilde gözüküyor.

Dizide gösterilen gazetenin gerçek manşeti şöyle: “Açıktan Terfiye Anında Tepki.” Haber, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin sivil iradeyi by-pass ederek üç generalle ilgili verdiği “terfi edebilirler” kararına yönelik tepkilerle ilgili.

STAR GAZETESİ HÜRRİYET'İN HABERİNDEN DE Mİ SORUMLU

Üstelik, dizide geçen bir konuşmada, medyanın yalancılığına gönderme yapılırken, Ahmet Kaya’nın yurt dışına kaçışına neden olan haber anlatılıyor. Oysa haber, Hürriyet’in haberiydi.

O halde neden Star Gazetesi ve Ankara Bürosu, dizide aşağılık bir komplonun parçası haline getiriliyor? Tesadüf mü?

Şamil Tayyar'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.