Star Haber Baykal bombasını patlattı! (VİDEO)

Baykal geri dönecek mi? CHP'nin yeni genel başkanı kim olacak? Uğur Dündar ve Star Haber bu soruya yanıt aradı ve ilginç sonuçlara ulaştı.

GAZETECİLER.COM
Deniz Baykal'ın istifasıyla gündemin ortak sorusu da ortaya çıkmış oldu. Baykal geri dönecek mi? CHP'nin yeni genel başkanı kim olacak? Medyada da bu soruya yanıt aramak adına şiddetli bir rekabet yaşanıyor. Ancak medyanın Baykal'a en yakın ismi olarak bilinen Uğur Dündar rakiplerinden bir adım önde duruyor.

BAYKAL, KILIÇDAROĞLU İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?
Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Star Ana Haber, CHP'nin yeni genel başkanlık muammasına dair verdiği haberde gündemin yanıt aradığı soruya cevap verdi. Star Haber Ankara temsilcisi Murat Çelik'in hazırladığı haberde Baykal'ın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğine açıktan karşı çıkmamakla beraber pek de sıcak bakmadığı söylendi. Star Haber'e göre, Baykal'ın tereddüt etmesinin nedeni ise partinin geleneksel yapısı içinde Kılıçdaroğlu liderliğine itirazı olan bazı güç noktalarının varlığı. Bu güç odaklarının kimler olduğuna dair bir bilgi vermeyen Star Haber Baykal'ın bu noktaları önemsediğini söylemekle yetindi. Murat Çelik, bugün Baykal'la yaptığı görüşmeleri Uğur Dündar'a şöyle aktardı.

"Baykal'a bunu sordum. Baykal çok temkinli, Net bir isim vermekten kaçınıyor. Baykal bu iradeyi partinin koymasını istiyor. CHP liderinin kafasında Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili soru işareti var. Çünkü partiden bazılarının Kılıçdaroğlu'nun liderleriyle ilgili bazı bilgilendirmeler var. Baykal'ın yakın çevresi dirayetli bir liderlik olarak bu temayı işliyorlar. Baykal'ın Kılıçdaroğlu ile bazı soru işaretlerinin olduğunu öğrendim. Partinin güçlü isimlerinden Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olamayacağı noktasında görüş bildirdiklerini duydum. Baykal'ın bu noktada bir açıklama yapmadığını az önce söylemiştim."



BAYKAL GERİ DÖNECEK Mİ?
Murat Çelik Baykal'ın bir geri dönme planı olup olmadığı noktasında ise ilginç bir anektaod aktardı. Baykal, genel kurulda herkesin uzlaştığı ortak bir aday çıkmazsa partinin bir kaos ortamına sürükleneceğini düşünüyor. Yani "Ben bu partiyi cami avlusuna bırakacak değilim" diyen Baykal'ın geri dönme planı ortak bir adayın çıkmaması üzerine kurulu.

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı diye kafasında bir kavram oluşmuş değil. Kılıçdaroğlu durduğu noktayı tarif ediyor. Referandum ve kurultay öncesinde kızgınlık, kırgınlık, dağınıklığa karşı önlem almaktır. Benim görevim budur. Bugün Kılıçdaroğlu geldi ona bu prensipleri anlattım. Peki bu kırgınlık küskünlük nasıl oluşmaz? Benim için önem taşıyan temel noktalar bunlardır. Bu Kemal Bey için de böyledir. Başkası gelirse yine test ederim. Etkinlik sahibinin uzlaşması gerekir. Partinin bambaşka ortama gitmesine izin veremem. Tekrar ediyorum, Cumartesi o salona gitmeyeceğim, aday olmayacağım. Tekrar ediyorum, hadi bir isimde uzlaşın o beni ilgelendirmiyor. Beni ilgilendiren bütün partinin ve görüşlerin hepsinin bir isim üzerinde uzlaşması."


Star Haber'in özel haberine göre CHP'de yani bir genel başkan olacaksa bunun Kemal Kılıçdaroğlu olması hayli zor. Ortak bir adayın çıkmaması durumunda Baykal'ın geri dönme planı devreye girecek.
İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları