'Sözcü diye bir gazete var zaten Neşe Abla'

Eski Taraf yazarı Murat Kapkıner, gazetenin Neşe Düzel tarafından yönetilmesiyle birlikte Sözcü'ye dönüştüğünü, ileri sürdü

GAZETECİLER.COM - Taraf gazetesinin eski yazarlarından, şair Murat Kapkıner, gazetenin Neşe Düzel tarafından yönetilmesiyle birlikte Sözcü'ye dönüştüğünü, ileri sürdü ve şöyle yazdı: "Neşe Abla! Böyle bir gazetemiz zaten var. Başkaları da var. Ne kadar muhalif olursan ol, onlar kadar olamazsın ve bu yüzden de seni o mahalleye sokmazlar. Seni kimse dinlemez."

Taraf'ın Ahmet Altan, Oral Çalışlar ve Neşe Düzel tarafından yönetildiği dönemlerde farklı pozisyonlar aldığının altını çizen Kapkıner, yazısında hem gazetenin zigzaglarını anlattı hem de Neşe Düzel'e  "Alenen iftira etmedikçe, ana avrat sövmedikçe olmaz!" diyerek Sözcü'nün pozisyonunu eleştirdi. 

İşte Kapkıner'ın o yazısından bir bölüm:

AHMET ALTAN DÖNEMİNDE HERKESE SÖZ HAKKI VARDI

"Başından beri işin içinde olduğumdan, Taraf’ın, anacağım zikzaklarını iyi biliyorum.

Ahmet Altan’ın GYY olduğu dönemin Taraf’ını hiç tartışmasız şöyle özetleyebilirim: "Herkese söz hakkı." Gerçekten o yılların Taraf’ında solcu vardı, sağcı vardı, ate vardı, İslamcı vardı, Hristiyan ve Yahudi vardı ve kimseye de sansür uygulanmazdı.

ORAL ÇALIŞLAR İLE TARAF OLDU STAR

A.Altan ve ekibi (bu arada ben) ayrılıp, Gazete’nin başına Oral Çalışlar getirilince (anlayasınız diye söylüyorum) Taraf, oldu bir Star Gazetesi. Evet, İktidarın gazetesi. Bugünler ateizminde kendi rekorlarını kırmaya devam eden, mesela Namık Çınar neredeyse İslamî yazılar yazmaya başlamıştı o dönem. Ve sanırım bu manevrayla da orada kalabildi. Namık Abi (anacağımla beraber) Taraf’ın üç döneminde de demirbaştı. TRT’nun bir programcısı vardı. Cumadan cumaya dini programlar yapar sunardı. Tuhaftır; hükümetler değişir, darbeler olur ama anılan programcı, Asaf Demirbaş değişmezdi: otuz yıl kadar yaptı o programları.

NEŞE DÜZEL İLE KARŞIMIZDA BİR SÖZCÜ VAR

Daha sonra Neşe Düzel GYY’liğine getirilince andığım ve emsali yeni yazarlar iplerinden boşandı sanki. Neşe Düzel’den beri karşımızda artık bir "Sözcü Gazetesi" var.

Taa… Altan zamanında Alper Görmüş’ün salt Altan’a ettiği nasihat şuydu: Rica ederim ‘muhalif gazeteci’lik olmasın. Görmüş’e göre ‘muhalif Gazetecilik’le ‘gazetecilik’ arasında ciddi ayrımlar vardı.

Muhalif gazetecilik mesela, O’na göre Milliyet vs. idi; haberi yanlı verirlerdi. Ben çarpıcı örneği vermek istiyorum: Sözcü.

Mesela Başbakan, iktidar, ağzıyla kuş tutsa hiçbir değeri yoktur ve o tutulan kuş Anka olsa, kuşa çevrilmeden okuyucuyla buluşturulmaz.

Neşe Abla! Böyle bir gazetemiz zaten var. Başkaları da var. Ne kadar muhalif olursan ol, onlar kadar olamazsın ve bu yüzden de seni o mahalleye sokmazlar. Seni kimse dinlemez. Hınç alınacak özel ya da tüzel kişi kimse ona, ana avrat söven birileri varken, senin 'Batı standartlı' sövgüne, dikkatle seçilmiş olumsuz haberlerine kimse prim vermez o mahalleden.

Abla! Gel şu 'Batılı ahlakı'nı terk et; biraz ağzını boz. Böyle olmaz! Olmaz! Burası Türkiye. Alenen iftira etmedikçe, ana avrat sövmedikçe olmaz!



Kapkıner'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz. 
Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın