Sosyal medyada mesaj her şeydir çağı

Politikacıların twitter'dan mesaj vermesi bazılarına 'çoluk çocuk işi' gibi görünebilir. ABD'deki ara seçimler, facebook takipçisi çok olanın kazanma ihtimalini ortaya koydu.

GAZETECİLER.COM - "Geleneksel medyanın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyadan yaptığı "Gönüllüleri bekliyorum" türündeki mesajlara hafif alaycı yaklaşmaya meyilli" diyen Milliyet yazarı Mehveş Evin, bugün köşesinde ilginç bazı rakamlara yer verdi.

"Sosyal medya gerçekten politikacıların işine yarıyor, seçim kazandırıyor mu?" sorusuna yanıt arayan Evin, "sosyal ağın nimetlerinden faydalanan Amerika'ya bakalım" diyor ve şöyle devam ediyor:

"Sosyal medya ABD'de demokrasinin rengini değiştiriyor. İlk sırada da facebook var. 2010'daki kongre seçimleri, bunun kanıtı."
Facebook'ta bu yıl 12 milyon kişi "Oy verdim" demiş- oy kullananların tahmini sayısı ise 88 milyon. Facebook'un data ekibi, profillerine bakarak hangi tip insanların oy verdiğini, ne zaman oy vermeye gittiklerini ve hangi faktörlerin seçimleri etkileyeceğini çıkarabiliyorlar!

Kongre'de yarışan 98 ismi takip eden FB ekibinin verdiği sonuçlar dudak uçuklatıcı: Facebook takipçisi çok olan adayların yüzde 74'ü kazanmış! (Facebook'ta çok takip edildiği halde kazanamayan 2-3 isim var) Twitter, hem internet hem TV ortamında seçim sonuçlarını paylaşmak için kullanılan medya olmuş.

ABD'deki 2010 ara seçimleri, internet trafiği rekoru da kırdı. Dakika başı sayfa görüntülemede Obama'nın kazandığı seçimler ve Şili'deki madencilerin kurtarılma çalışmalarını geçti.

Mehveş Evin, finalinde "Facebook'un (Anadolu'da kısaca façe veya feys deniyor ) Türkiye'de ne kadar çok kullanıldığını ve twitter'ın giderek artan popülaritesini düşünürsek... Önümüzdeki seçimlerde sosyal medyanın gücünü de ölçebileceğiz." dediği yazısının tamamını okuyabilirsiniz.