Solcu'dan 'akil'li adam çıkmıyor

Ve üstelik. Listede hiç solcu olmaması da gösterdi ki, bizim solculardan akıllı adam çıkmıyor. Hepsi de bir idealizm diye tutturuyor, oysa buldun mu fırsatı yapışacaksın. Olmaz ki böyle.

GAZETECİLER.COM - "Hükümetin ilan ettiği “akil”li insanlar listesine bakmamla evin içinde “ben deliyim”, “ben deliyim” sevinciyle dolanmam bir oldu." diyen Nuran Yıldız, kişisel web sitesindeki yazısında dün açıklanan Akil İnsanlar Komisyonu listesini oldukça farklı bir şekilde yorumladı.

İşte listeyi görünce "ben deliyim" diye sevinen Nuran Yıldız'ın köşesinde yazdıkları:

DELİLİĞE GÖNÜLLÜ OLUNACAK GÜNLERDEYİZ

O sırada telefonum çaldı, uzun zamandır sesini duymadığım bir arkadaşım. “Ben deliyim” deyiverdim ona.

“Vah vah, kim delirtti?” dedi şaşkın.

“Kimse” dedim, “akıllı insan listesine bakınca teşhisi kendin koyuyorsun zaten. Listede değilsen delisin.” Anlamadı.

Annemi aradım, “Ben deliyim” dememle “Olacağı buydu” cevabını yemem bir oldu. Telefonu yüzüme kapayıverdi.

Az sonra babamın sesi panik, “Kızım gelip doktora götüreyim mi?”

“Gerek yok” dedim, “deliliğe gönüllü olunacak günlerdeyiz.”

Şimdi ailede. Beni görünce herkes gülümsüyor, arkamdan fısıltı başlıyor. Annem, babama “Çocukken sen yüz verdin, al işte deliyim diye geziyor” diyor. Babam sessiz.

LİSTE ÇOK AKILLICA OLUŞTURULMUŞ

Durum şu ki; hükümetin akil insanlar listesi gerçekten çok akıllıca oluşturulmuş. İsmi geçen kim varsa hepsi, her dönem ayakta kalmayı beceren türden.

Sağcıların ezildiği dönemlerde bu isimler parlıyor. Solcuların üzerinden buldozerle geçildiği dönemlerde yine bu isimler revaçta. Hangi hükümet gelirse gelsin onlar el üstünde.

Bakıyorsun, başlayıp da bitirmiş oldukları bir iş yok. Evrensel bir meselede söz almışlıkları yok. Bir, bilemedin iki isim istisna elbette.

SÜREÇ İYİ BİTERSE BAŞARI ERDOĞAN'A KÖTÜ BİTERSE SORUMLULUK

Anlamadığım, bu akıllı insanların Hükümetin gönüllü halkla ilişkiler görevlisi olmayı nasıl kabul ettikleri? Süreç iyi biterse başarı Erdoğan’a, kötü biterse sorumluluk onlara kalmayacak mı? İktidara yakın olma fırsatı, akıllarına gölge düşürmüş olabilir mi?

Ve üstelik. Hükümet. Medyatik olmakla halk arasında muteber olmak arasındaki ayrımın farkında değilmiş gibi. Bu isimlerin hiç birinin halkta karşılığı yok ki.

BİZİM SOLCULARDAN AKILLI ADAM ÇIKMIYOR!

Ve üstelik. Listede hiç solcu olmaması da gösterdi ki, bizim solculardan akıllı adam çıkmıyor. Hepsi de bir idealizm diye tutturuyor, oysa buldun mu fırsatı yapışacaksın. Olmaz ki böyle.

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın