'Sokakların başbakanı'ndan Radikal'e övgü

Başbakan Erdoğan ile görüşen Radikal Genel Yayın Yönetmeni övgüsünü "Siz de herhalde bir damar yakalayacaksınız" diyerek yaptı.

GAZETECİLER.COM - Radikal'in 'sokak yazarı' konseptine siyasetten ilk destek Başbakan Tayyip Erdoğan'dan geldi. Murat Yetkin ve Eyüp Can'ı kabul eden ve "Radikal'i ilgiyle inceleyen Erdoğan" "Çok iyi düşünmüşsünüz. Ben de sokakların başbakanıyım" dedi.

Eyüp Can, "ilk tepki" diye tanımladığı bu desteği ilgi çekici bir yazıyla okurlarına aktardı. İşte o yazıdan satır başları:

"Erdoğan, medya özellikle de gazetelerle çok ilgili. Rahat bir ortamda geçen sohbetimizde yazılı basının geleceğine dair karamsar görüşlere katılmadığını belirtti:

"İnternetten dolayı yazılı basının öleceğini söyleyenler var. Ben katılmıyorum. Geçmişte benzer şeyler radyo ve televizyon çıktığında da söylenmişti. Ama gazeteler ölmedi. Bundan sonra da kendisini yenileyemeyenler ölebilir ama yazılı basın yaşamaya devam eder."

"Radikal yeni haliyle çok değişik olmuş. Hayırlı, uğurlu olsun. Türk basınına birçok açıdan fark getiriyor. Tabii önemli olan yapılan işin bir fark getirmesi. Doğan Grubu içinde birden çok yayın var. Mesela Hürriyet bir 'damar yakalamış'. Müslüm Baba diyor ya, bir damar yakalamak diye... Tabii kendi içinde değişik görüşte yazarlar var ama bir de manşete ne yazdığı var. Siz de herhalde bir damar yakalayacaksınız."

Radikal'in yayın politikası yani damarı 'özgürlükçü sol'

"Medyada da siyasette de 'özgürlükçü sol' önemli. Tabii herkesin kendisine göre bir ideolojisi olabilir. Önemli olan hakaret etmeden, haksızlık etmeden, kimsenin aile hayatına dokunmadan gazetecilik yapabilmek. Bu yüzden 'sokak yazarı' yaklaşımınız yerinde. Çok iyi olur.
Keşke yazarlar dediğiniz gibi daha fazla sokağa inse; araştırsa, sokağın nabzını tutsa. Ama bakıyorum herkes köşesinden bir şeyler yazıyor, doğru olup olmadığına bakmadan."

Bir siyasetçi olarak zaman zaman köşe yazarlarıyla polemiğe giriyorsunuz. Hatta meydanlardan karşılık veriyorsunuz, eleştiri olmasın mı istiyorsunuz?

"Ben eleştiriye karşı değilim. Eleştiri elbette olacak. Olacak ki siyasetçiler de kendisini geliştirecek. Ama bakıyorum bazıları köşesinden sallıyor. Herkes istediğini yazsın ama araştırarak yazsın. Önyargılı, haksız yaklaşımlara karşı çıkıyorum. Ben sürekli sokağın nabzını tutuyorum. Sokakların ne halde olduğunu bilerek yazmak önemli..."

Eyüp Can'ın Başbakan Erdoğan ile yaptıkları sohbeti aktardığı köşe yazısının okuyabilirsiniz.