'Sokak Yazarlığı' muhabir savaşı başlatır

Eyüp Can'ın yeni Radikal'i sokak yazarları yaratma iddiasında. Yeni Şafak yazarı Koru'ya göre bu muhabir savaşı başlatır.

GAZETECİLER.COM - Radikal'ın pek de radikal olmayan reklamları gazeteleri kaplarken, Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru Eyüp Can'ın yeni köşe yazarı tanımına kuşkulu yaklaştı.

Taha Kıvanç ismiyle yazdığı medya yazısında önce Eyüp Can'a destek çıktı:

"Eyüp Can'ın Radikal'in yayın yönetmenliğine getirildiği günden beri sergilediği heyecanı anlıyorum. Heyecanı kendisine yeni bir misyon daha eklediği için ayrıca büyük. Yenileyeceği Radikal ile Türkiye'deki medya düzenini etkilemek, gazeteciliğe yeni bir boyut getirmek niyetinde... 'Köşe yazarlığı' yerine 'sokak yazarlığı' diye bir kavramı günlük kullanıma sokma çabası o misyonun bir sonucu..."

Fehmu Koru, bu yeni nesil köşe yazarlığının muhabirler arasında bir savaş başlatabileceğinden endişeli. Formülü pek tutmuş gibi görünmüyor. Şöyle not düşüyor;

"Yazarlara ne etkisi olur bilmiyorum, ama muhabirleri derinden etkiler yazara biçilen bu yeni görev tanımı. Muhabir-yazarlar arasında itiş-kakışa, birbirinin ağzından lokmayı kapma yarışına bile sebep olabilir gibi bir endişem de var. Umarım hayırlı olur bu deneme ve azalmaya yüz tutan okur sayısını da olumlu etkiler."

Yazının tamamı için