Sokak yazarıydı kamyon şoförü de oldu

Gazeteye dönerken dilimde Cahit Kulebi şiirinin son dizeleri vardı. ‘Kamyonlar yine kavun taşır – İçimdeki şarkı bitti...’

Radikal'in yeni genel yayın yönetmeni Eyüp Can'ın sokağa saldığı yazarlardan Süreyya Sırrı Önder, nakliye ambarlarını gezdi, kamyoncular ile konuştu ve gördüklerini kaleme aldı...

İşte Önder'in "Türk şoförü en asil duygunun insanıdır!" başlıklı yazısıdan çarpıcı bir bölüm:

"Dünya durdukça başımızda durup bize fırça atasıca Selahattin Duman Ağabeyim, 1940'lı yıllarda, İstanbul'da hepi topu 200 otomobil olduğu ve bunun yarısının da rahmetli dedesine ait olduğunu anlatır. Ona göre atamız, şoför esnafının hatırını hoş etmek için böyle söyleyip savuşturmuştur asil duygu insanı şoförleri. Selahattin Duman demişken gazetedeki amirlerimize bir iyilik yapmak istiyorum.

Bakın, Selahattin Duman vukuatsız kabadayılardan değildir. Vurdu muydu öldürür, benden söylemesi. Madem Yıldırım Türker'in yazılarını bulamıyormuş, açın kendisine bir telefon, yazının yerini söyleyin. Yılların gazetecisi Ertuğrul Mavioğlu'nu da bu kez İmralı'ya gönderin, haberi de battal etmeyin. 'Cücük' meselesiyle gerisini ben hallederim, dursun bu kan davası! Meslekteki yegâne idolümü kızdırmayalım. Müsterih ol, izindeyim Selahattin Abi!

Unutmayalım ki "Basın hürriyetinden doğan mahzurların yegâne izale vasıtası gene basın hürriyetidir." Türk gazetecileri de az asil duyguların insanı değildir hani..."

Sırrı Süreyya Önder'in kamyoncular ile gerçekleştirdiği konuşmaların haberleştirdiği yazısını okuyabilirsiniz.