Sizinle ayrı dünyaların insanıyız!

Nuray Mert, Soma faciası sonrasında "İktidar partisi siyasetçilerinden ve sadık hizmetkarları" dediği bir grup için "belli ki, biz sizinle de ayrı dünyanın insanlarıyız" yazdı.

Nuray Mert, diken.com.tr sitesi için yazdığı yazıda, Soma'da yaşanan facianın ardından çarpıcı bir yazı ile hükümet kanadından yapılan açıklamaları ve iktidara yakın gazetecilerin yazdığı yazıları çok sert bir şekilde eleştirdi.

"Başbakan’ın söylediklerini duymamak için kulaklarımızı sıkı sıkı kapamaktan başka çare yok" diyen Nuray Mert, "İktidar partisi siyasetçilerinden ve sadık hizmetkarları" dediği bir grup için ise "Koltuklarına, villalarına, pahalı elbiselerine, heyheyli kartvizitlerine daha yeni kavuşanlar, belli ki kaybetme korkusuyla daha gaddar oluyor" dedi.

İşte Nuray Mert'in çarpıcı bir bölüm:

Yeni mensuplar keşke hiç konuşmasa

"Beyaz dünyanın ‘yeni mensupları’ kuşkusuz daha acımasız. Koltuklarına, villalarına, pahalı elbiselerine, heyheyli kartvizitlerine daha yeni kavuşanlar, belli ki kaybetme korkusuyla daha gaddar oluyor.

Büyülenmişler, yeni tanıştıkları dünyayla gözleri hiçbir şey görmüyor. Gözleri var, görmüyor, kulakları var duymuyor, dilleri var… Keşke hiç konuşmasalar!

İnsanlık bitiyor, söz bitiyor

İktidar partisi siyasetçilerinden ve sadık hizmetkarlarından söz ediyorum. Ensemizden yakalanınca, yüzümüzün kızarmasıyla iş bitmiyor dedik, ama yüz bile kızarmayınca iş bitiyor! Umut bitiyor, insanlık bitiyor, söz bitiyor. Onlar konuştukça söz hepten bitiyor.

Fıtrat mahluklara mahsustur, mesleklere değil

Başbakan’ın söylediklerini duymamak için kulaklarımızı sıkı sıkı kapamaktan başka çare yok. Hepsi bir yana, inanç sahibi bir insan nasıl bir iş kolunun ‘fıtrat’ından söz eder? Fıtrat mahluklara mahsustur, mesleklere değil.

(...)

Sizinle de ayrı dünyanın insanlarıyız

Yok, belli ki, biz sizinle de ayrı dünyanın insanlarıyız. Alın terinin kara ve temiz dünyasından uzak düşmek ne kadar yüz kızartıcı ise, sizin iktidar delisi dünyanızdan uzak düşmek o denli sağaltıcı. Sizin dünyanıza ne kadar uzaksak, kendimizden o kadar umutkar olabiliriz.