Sırrı Süreyya o sözünü savundu

'Alsınlar meclislerini ne yaparlarsa yapsınlar' diyerek dikkat çeken Sırrı Süreyya Önder hem o sözlerine açıklık getirdi hem de sokağa inen tepkileri yorumladı.

GAZETECİLER.COM
YSK'nın veto kararına tepkiler çığ gibi büyürken öne çıkan isimlerden biri de Sırrı Süreyya Önder oldu. BDP'nin İstanbul'da desteklediği bağımsız adaylardan olan eski Radikal yazarı YSK'nın kararına yönelik 'alsınlar meclislerini ne yaparlarsa yapsınlar' diyerek dikkat çekmişti. SKY Türk ekranlarında 'Son Nokta'ya konuk olan Sırrı Süreyya hem o sözlerine açıklık getirdi hem de sokağa inen tepkileri yorumladı.

Veto kararının bölgeyi ateş verdiğini söyleyen Sırrı Süreyya, Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı'yla görüşmek yerine Bismil'e gitmesinin de doğru bir tercih olduğunu söyledi: "Cumhurbaşkanı'yla sonra da görüşür orada insan ölüyor, sokaklar savaş alanına dönmüş durumda. Gerekirse Cumhurbaşkanı oraya gitmeli, bir engeli mi var?"

O SÖZÜNÜ SAVUNDU

Sırrı Süreyya geçtiğimiz gün NTV'de sarfettiği sözlere de açıklık getirdi. 'Alsınlar meclislerini ne yaparlarsa yapsınlar' diyerek dikkat çeken Sırrı Süreyya sözlerini şöyle savundu:

"Alsınlar o meclisi ne yaparlarsa yapsınlar dedim. Kendiniz çalar kendiniz oynarsınız. Çünkü meşru değildir. Bundan kimse başka bir anlam çıkartmasın lütfen. Siz belli bir bölgeye temsil hakkı tanımadığınızda bu meclis bir iradeyi yok sayarak meşruluğunu kaybeder, meşruiyetiniz sorgulanır. Bunu da ben söylemiyorum, öyle gılgıllanmaya gerek yok. Cuhmurbaşkanı da böyle demedi mi? Meclis Başkanı da böyle demedi mi? Bu konuda laf yarıştırmaya da gerek yok. Kendim için de geçerli, bu mesele nasıl çözülür, nasıl aşılır ona kafa yoralım."

İşte o anlar: