Sırada Uğur Dündar ve Özdil var

Eğer satıştaki 'motif' sürerse sırada Star TV olacak. Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil ikilisi bir an önce susturulmalıdır!

GAZETECİLER.COM - Hükümetle Doğan Grubu arasında çok ilginç bir satranç oynanıyordu epeydir. Ankara'dan Doğan Grubu'na açıkça 'Satın' diye net bir talimat verilmiyordu. Bunun üzerine Doğan Grubu da zaman kazanmaya çalışıyordu, hatta 'Acaba satmasak mı' diye düşünüldüğü bile oluyordu. Bu satış gösterdi ki Aydın Doğan satışa ve küçülmeye devam edecektir.

Akşam yazarı Oray Eğin, Milliyet ve Vatan'ın satılmasını değerlendirdiği yazısında kamuoyundaki kanının aksine satışın devam edeceğini ileri sürdü. 

BAŞINI AĞRITAN YAZARLARDAN KURTULDU

 Doğan Grubu aslında kendi başını en fazla ağrıtan yazarlardan kurtuldu bu satışla: Melih Aşık, Güngör-Ruhat Mengi, Mehmet Tezkan, Zülfü Livaneli, Kadri Gürsel, Nuray Mert, Can Dündar, Mustafa Mutlu, Fikret Bila, Can Ataklı ve Ruşen Çakır gibi kimi başından beri, kimi son zamanlarda muhalif olan yazarlar artık Doğan Grubu çalışanı değil.

DOĞAN'IN DOSTLARI NE OLACAK?

Aydın Doğan'ın yol arkadaşları ne olacak? Yıllarca 'Derin Milliyet' olarak adlandırılan, patrona yakınlıklarıyla bilinen, iş arkadaşlığını dostluğa çeviren yazarlar... Doğan Heper, Sami Kohen, Hasan Pulur... Yahut yıllarca Aydın Doğan'ın en yakını olmakla övünen Abbas Güçlü... Alkışlarla Aydın Doğan'ı karşılamanın mimarı da olan bu isimler yeni patronu kabul edecekler mi yoksa Milliyet gençleşecek mi?

HASAN CEMAL DOĞAN'DA KALMAYA ÇALIŞIYOR

Hasan Cemal'in Doğan Grubu'nda kalma çalışmaları resmen başlamıştır. Bundan sonra Hürriyet'te yazması şaşırtıcı olmaz. Hasan Cemal'in Hürriyet'te yazması hem patronun işine gelir, hem de iktidarla ilişkileri dengeleme uzmanı yayın yönetmeni Enis Berberoğlu'nun. Hürriyet çoktandır AKP'ye 'erişimi' olan yazar sıkıntısı çekiyordu zaten.

DOĞAN'IN SATIŞI SÜRECEK

Doğan Grubu'nun parça parça satışı sürecektir. Bu küçülme Hürriyet ve Kanal D'ye kadar devam edebilir. Zarar eden kurumlarından kurtulmak bir anda Aydın Doğan'ın karını da arttıracaktır, ama en önemlisi baş ağrısı azalacaktır. Eğer satıştaki 'motif' sürerse sırada Star TV olacak. Star TV o diziler ya da magazin programları değil Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil demektir. Ve bu ikili bir an önce susturulmalıdır!