Show TV ödeme yapıyor mu yapmıyor mu?

Taraf gazetesinin TV dünyasındaki gözü Telesiyej, ASİS yapım ve Show TV hakkındaki iddialarında ısrar etti. Ama karşı taraftan da itiraz var!

GAZETECİLER.COM

Taraf gazetesinin TV dünyasındaki gözü Telesiyej ASİS yapım ve Show TV hakkındaki iddialarında ısrar etti.

'Bu Kalp Seni Unutur mu?' adlı dizinin set çalışanları ve oyuncularına haftalardır ödeme yapılmadığını yazmıştı. Telesiyej bugün Show TV ve ASİS Yapım'ın gönderdiği açıklamayı yayınlarken, iddialarında ısrar etmiş.

Telesiyej/TARAF

İmza Asis Yapım, gönderen Show Tv, peki ya gerçekler

Cuma günü tuhaf bir basın açıklaması geldi Show Tv’nin ait olduğu AKS Televizyon, Reklamcılık ve Tic. AŞ’den. Tuhaflığı, basın açıklamasının Asis Yapım adına Bahadır Atay imzasını taşıması, ama AKS tarafından gönderilmesiydi.

Açıklama aynen şöyle: “Dün köşenizde yayınladığınız ‘Bastır Futbol Federasyonu’na iki milyar doları ama dizi emekçilerinin parasını ödeme!’ başlıklı yazınızı okuduk. Konuyla ilgili aşağıdaki basın açıklamasını paylaşmak isteriz” diyordu. Açıklamada, Bu Kalp Seni Unutur mu? oyuncularının, on bölüm karşılığı paralarını alamadıkları için çekimleri durdurdukları yolundaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söylüyor, çekimlerin durmasının sebebini, yapım şirketiyle Show Tv’nin birlikte aldıkları diziye ara verme kararına bağlıyordu; ama diğer yandan da: “Bu kararda, televizyon dünyasının içinde bulunduğu ekonomik kriz, rating mücadelesi, Show Tv kanalının bütün iyi niyet ve çabasına karşın Barter anlaşmasını yenileyememesi gibi sebepler etken olurken..” deniyordu.

Asis Yapım yönetimiyle bağlantı kurmaya çalıştık (sekreter hanım, bunu doğrulayacaktır) ama başarılı olamadık. Bunun üzerine başka kanallardan biraz daha derin bir araştırma yaptım (bir sette o kadar eleman çalışıyor, gerçekleri herkes biliyor; e, o zaman ne anlamı var böyle bir basın açıklamasının? Boşuna yorgunluk.. hem bize hem onlara..) ve bir kere daha emin oldum ki, perşembe günkü Telesiyej’de yazılanlar doğru; eksiği var, fazlası yok hatta.

Evet.. Show Tv, 17 bölümü çekilen dizinin on bölümünün parasını ödemiş. Ama 10. bölümden sonra kanal hiç ödeme yapmayınca, Asis Yapım yedi bölümü finanse etmek zorunda kalmış; böyle olunca da, oyunculara sadece ilk altı bölümün parasını, teknik ekibe ise ilk yedi bölümün karşılığını ödeyebilmiş. Dolayısıyla altı bölümün ücretini alan oyuncuların 11 bölüm, teknik ekibin de 10 bölüm alacakları varmış hâlâ. Anlaşılan o ki, gerçeklerin çarpıtılarak duyurulduğu açıklamada belirtildiği gibi dizinin devam etmesi aslında bu şartlarda pek mümkün değil; bir yapım şirketi, bir kanalı daha fazla finanse edemez çünkü.