Sevim Gözay Bugün yazarına tercüman olmuş

Bugün gazetesi yazarı Nuh Gönültaş, Sevim Gözay'ın “Tür­ki­ye­’de in­san­lık dı­şı bir gün­dem var.” tespitini köşesinde yorumladı...

GAZETECİLER.COM
Sa­yım Çı­na­r‘­ın gazeteciler.com'da yayınlanan Se­vim Gö­zay rö­por­taj­ını köşesinde yorumlayan Bugün gazetesi yazarı Nuh Gönültaş, Gözay'ın “Tür­ki­ye­’de in­san­lık dı­şı bir gün­dem var.” tespitine dikkat çekti. “İş­te bu, bu söz­ler be­nim dü­şün­ce­le­ri­me ter­cü­man ol­mu­ş” diyen Gönültaş ülke gündeminin düşündürdüklerini paylaştı.

İşte Gönültaş'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Ba­zen böy­le olur. Bir şey­ler dü­şü­nür fa­kat adı­nı ko­ya­maz, bu du­ru­mu söz­ler­le ifa­de ede­mez­si­niz.

İş­te tam da böy­le bir du­rum­da bi­ri­le­ri si­zin dü­şün­dük­le­ri­ni­zi cüm­le­le­re dök­müş­tür. Gö­rün­ce “İş­te bu, bu söz­ler be­nim dü­şün­ce­le­ri­me ter­cü­man ol­mu­ş” der­si­niz.

Ga­ze­te­ci­ler.com si­te­sin­de Sa­yım Çı­na­r‘­ın Se­vim Gö­zay ile yap­tı­ğı bir rö­por­taj­da rast­la­dım gün­ler­dir dü­şü­nüp dur­du­ğum fa­kat ifa­de ede­me­di­ğim söz­le­re:

“Tür­ki­ye­’de in­san­lık dı­şı bir gün­dem var.”

Evet iş­te tam da buy­du dü­şü­nüp de for­mü­le ede­me­di­ğim:

“Zin­cir­siz, dört­na­la ko­şan bir gün­dem var. Baş­ka ül­ke­ler­de böy­le de­ğil ve bu­nu iyi bir şey ola­rak söy­le­mi­yo­rum. İn­san­lık dı­şı bir gün­dem var ül­ke­miz­de. Ye­tiş­mek bü­yük bir me­sa­i, bir oda­dan di­ğe­ri­ne ge­çer­ken gün­dem de­ği­şi­yor...”

Bu mil­le­te ya­zık de­ğil mi?

Bu ül­ke­ye ya­zık de­ğil mi?

Ey bu ül­ke­ye, bu mil­le­te bu in­san­lık dı­şı gün­de­mi da­ya­tan­lar...

Ey her gün ora­da bu­ra­da mil­le­tin beş du­yu­su ile alay eder­ce­si­ne, ya­lan, do­lan ko­nu­şan...

De­lil­siz, is­pat­sız sal­la­yan­lar...

NUH GÖNÜLTAŞ YAZILARI

İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Salih Tuna: Ne yapmalı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru