'Sevilay, Sabah'ın bulmacasını doldursun'

Akşam yazarı Tuğçe Tatari en sonunda dayanamamış! Sevilay Yükselir'in geçmişini dökmüş bir bir ortaya... Neden mi?

GAZETECİLER.COM
Akşam yazarı Tuğçe Tatari en sonunda dayanamamış!
Sevilay Yükselir'in geçmişini dökmüş bir bir ortaya...
Neden mi?

Sabah Gazetesi'ndeki köşesinden herkese sataştığı için...
Medyayı takip edenler bilir...
Yükselir'in en sükseli hamlesi, 'Bir gazeteci ancak işsizse ticaret yapabilir. Ama işsiz değilse hesabını sormak lazım' sözleri oldu.
Medyada büyük yankı uyandırdı.
İşte bu konu üzerinden bir araştırmaya girmiş Tuğçe Tatari...
Bu cümleyi kurabilmesi için, Yükselir'in geçmişinin de temiz olması gerektiğini yazdı önce ve bakın neler anlattı Yükselir'le ilgili...

(...) Bundan sadece birkaç yıl önce Ufuk Güldemir 'Gazetecilikle şahsi kazançları birbirinden ayıramadığı, konumunu kocasının işleri için kullandığını' tespit edip kendisine kapıyı göstermişti.

Habertürk'te yaptığı işe de kısaca bakalım: Haftada bir gün yarım saat belediye başkanlarını konuk ettiği bir program hazırlıyordu. Programına bulduğu sponsoru, daha sonraları yönetime 'sponsor şantajı' yapmak için kullanacaktı. Hazırladığı programların en dikkat çekenleri canlı yayında çözmeye çalıştığı belli bir konuydu. Avcılar'da bir mahallede toprak kayması yaşanıyordu ve Sevilay Yükselir, KadirTopbaş'la kıran kırana bir 'mahalle' kavgası içindeydi, canlı yayında. Sonra anlaşıldı ki Yükselir o mahallede oturuyor. Derdi de basın gücüyle 'Bizim mahalleyi afet bölgesi ilan et, bize para öde'ydi..."

Tuğçe Tatari, Sevilay Yükselir'in rüştünü ispat etme çabasında olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

'Ben ustalar tarafından yetiştirildim' mesajı ile Ufuk Güldemir'in adı üzerinden yapıyor. 'Büyük usta Ufuk Güldemir'le geçen o muhteşem 4 buçuk yıl' tarzında cümleler kuruyor. Oysa ben biliyorum ki Güldemir kendisini gazeteci olarak kabul etmediği gibi yaka paça işten attı."

Bu kadarla da bitmiyor Sevilay Yükselir'in geçmişi...
Bakın daha neler neler anlatıyor Tuğçe Tatari...

"Kendisine 'köşe yazarı' sıfatı verilen Sevilay Yükselir'in, Ciner Grubu'nda çalışırken de 'TMSF'yle bütün işleri ben hallediyorum' duruşunda olduğu, bir süre sonra bu duruşun yönetimin kulağına gittiği ve rahatsızlık yarattığı biliniyor. Bir de kendi hakkında 'AKP hangi gazeteciye Çankaya Belediye başkanlığı adaylığı teklif etti?' başlıklı yalan haber yaptırdığı ortaya çıkınca, Ciner Grubu tarafından sınırların zorlandığına karar verildiği biliniyor."

Sonra da Sevilay Yükselir'in gazetecilik kariyerini şu sözlerle özetliyor:

"Sevilay Yükselir 'Benim gibi iyi bir gazeteciyle kim çalışmak istemez ki' diyor ama çalıştığı kurumlar arkasından yaka silkiyor, 'esnaf' benzetmesi yapıyor."

Arkasından da Çalık Grubu'na göndermede bulunuyor...
"Sevilay Yükselir'i işe almadan önce geçmişine baktınız mı?
Eskiden çalıştığı medya kuruluşlarına sordunuz mu?
Eğer Çalık, işe almadan önce Sevilay Yükselir'i araştırsaydı, Yükselir şu anda Sabah gazetesinin sütunlarını değil bulmacasını dolduruyor olurdu."