Serpil Çevikcan

Milliyet

GAZETECİLER.COM - Sare Davutoğlu. Bir kadın doğum uzmanı. Aktivist. Türkiye'nin siyasi hafızasına kazınan pek çok problemi yaşamış bir isim. Mesleğini anlatırken gözleri ışıldıyor. Sare Davutoğlu'yla Doha yolunda sohbet olanağı bulan Milliyet Ankara Temsilcisi  Serpil Çevikcan'a özel açıklamalarda bulundu.

Röportaj vermeyi, fotoğraf çektirmeyi çok sevmeyen Sare Davutoğlu çarpıcı anıları ile Başbakan Davutoğlu ve ailesiyle ilgili çok dikkat çeken şeyler söyledi.

"Çok fazla görünür, çok fazla bilinir oldum, bundan biraz rahatsızım. Dışişleri Bakanlığı döneminde de bilinirliğim vardı ama... Mesela hiç bu kadar çok fotoğraf çektirmek isteyen olmamıştı. Zaten son günlerde böyle bir fotoğrafa düşkünlük var. Hastanede, yolda... Başbakanlık'tan sonra çok fazla oldu bu." diyen Sare Davutoğlu Eşinizi nasıl tarif edersiniz? sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Çalışkan, muhabbetli, adaletli bir insandır ve zariftir. 31 yılın içindeyiz, tartışmalar olur ama bugüne kadar beni rencide edecek bir şey yapmamıştır. Ahmet Bey, tek erkek çocuk. 6 kız kardeşi var, derdi ki, "Sare, kristali çatlatmayalım." Çocuklarına çok düşkündür, arkadaşlık yapar. Başbakanlıktan sonra bunlar çok zor oluyor."

Sayın Başbakan spor yapıyor mu? sorusuna Sare Hanım'ın yanıtı ise şöyle oldu:
 
"Çok güzel güreş tutar, futbol oynar ama şu son dönemlerde hiç spor yapamıyor. Arada bir oğlumuz Mehmet’le güreşiyor."


Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, siyasetteki gerilimi azaltan ve Başbakan ile eşinin de hataları, sevapları, günahları, doğruları ve yanlışları ile insan olduğunu anımsatan haberi ile günün muhabiri olmayı haketti.

MİLLİYET'TEN AKIL ALMAZ HATA

Serpil Çevikcan, haberiyle günün muhabiri oldu olmasına ama, röportajı "Günün Haberi" diye anonslayarak manşetine taşıyan Milliyet yazı işleri öyle büyük bir hata yaptı ki... Eleştiriyi dile getirmeden duramadık.

Başbakan'ın eşi Sare Davutoğlu röportajını manşetine taşıyan Milliyet, "Önyargıları bırakalım" başlığını tercih etti ve "Başbakan'ın Eşi Sare Davutoğlu ilk kez konuştu" yazdı.

Ancak cümlede dikkat çeken Başbakan'ın eşinin soyadını yanlış yazması oldu. Davutoğlu ismindeki "L" harfi uçan haberin manştetteki özel bir haber olması, Ankara Temsilcisinin imzasını taşıması, üstelik günün haberi diye anonslanması, hatanın etkisini de daha da arttırdı.

İşte Milliyet'in Davutoğlu yerine Davutoğu yazdığı o manşet: