Serdar Turgut'dan TSK'ya şok öneri!

Akşam'dan Habertürk'e transfer olan Serdar Turgut bugün köşesinde bir süredir dile getirdiği tezlerine bir yenisini ekledi.

GAZETECİLER.COM - Akşam'dan Habertürk'e transfer olan Serdar Turgut bugün köşesinde bir süredir dile getirdiği tezlerine bir yenisini ekledi. Bir süre önce Akşam gazetesinde Gülen hareketi ile Türkiye'nin barışması, konuşması gerektiğini bu bağlantıyı sağlayacak en doğru grubun da marksistler olduğunu ileri süren Serdar Turgut, şimdi de TSK'ya ilginç bir öneri yaptı.

Köşesinin bir bölümünü "Gülen de mi Müslümanları düşünmüyor?" sorusuna ayıran Turgut, "Türkiye'de Fethullah Gülen aleyhine, bilmeye öğrenmeye zahmet etmeden laf söyleyenlerin ne kadar da haksız ve yanlış oldukları gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Benim diyalog yollarını açık tutmak ve karşılıklı anlama ve anlamlandırma sürecini sürdürmekte ne kadar haklı olduğum da, dün Wall Street Journal'de çıkan Fethullah Gülen'le ilgili haberle ortaya çıktı." diyor ve şöyle devam ediyor:

Fethullah Gülen, İsrail'in onayı olmadan Gazze'ye yardım gönderilmeye çalışılmasının doğru olmadığını belirtip uluslararası ilişkilerde daha dikkatli olunması tavsiyesini yapıyor.
Dinler arasında daima barıştan ve diyalogdan yana olan Gülen'in bu uyarısı dikkatle okunmalı ve gereken dersler çıkarılmalı.
Şimdi ne diyeceksiniz; yani bu eleştiriyi yapıyor diye onun için de mi "Müslümanları düşünmüyor" diyeceksiniz. O da mı İslami duyarlılıktan uzak.
Aynı eleştiriyi getiren seküler insanlara saldırmak kolay da haydi buyurun bakalım kolaysa Fethullah Gülen'e de aynı tavrı gösterin.

GÜLEN CEMAATİ HOŞGÖRÜDEN DİYALOGDAN YANA

Cemaat bugüne kadar sürekli Türkiye'nin çıkarlarının barıştan, dinler arası diyalogdan, karşılıklı anlayış ve hoşgörüden geçtiğini söyledi.
Kendi siyasi ajandası nedeniyle bu çağrıları dinlemek istemeyenler, Türkiye'ye kötülük yaptıklarını görmeliler.

AKP'lilerin, makul dindarların, Gülen'in sözleri hakkında neler söyleyeceklerini gerçekten merak ediyorum.

Tarihin bize yüklediği bölgeye barış getirmek görevimizi başarıyla tamamlayabilmemiz yolunda cemaatin mesajlarının çok da önemli olduğunu düşünüyorum.

TSK-CEMAAT İLE KONUŞSUN

"Bu çağrıyı çok önce yaptım, yeni gazetemde de yenilemek istiyorum." diyen Turgut şöyle devam etti: 

"Türkiye Cumhuriyeti'nin uzun vadeli çıkarları, cemaatin TSK ile arasındaki konuşma, anlaşma kanallarını daima açık tutmasına bağlıdır.
Cemaat bu diyaloga açık olduğunu çok defa söyledi, ama aynı anlayışı karşı taraftan ne yazık ki göremedi.
Türkiye'nin çıkarları, bu tür bir diyalogu gerekli kıldı.
Şimdi o tarihsel andayız."
İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları