Serdar Turgut 'Medyada en dinamik sektör reklamcılık'

"Medyada kâğıt baskıya öncelik veren eski düzenin tam çökmemiş olsa da ciddi biçimde sarsılmış olması, reklamcılık dünyasında yeni fikir ve mecra arayışlarını çok hızlandırdı."

GAZETECİLER.COM-

"Medyada kâğıt baskıya öncelik veren eski düzenin tam çökmemiş olsa da ciddi biçimde sarsılmış olması, reklamcılık dünyasında yeni fikir ve mecra arayışlarını çok hızlandırdı." diyen Serdar Turgut Habertürk'teki köşesinde Snapchat teknolojisinin gelişimi ile reklam dünyasındaki arayışları yorumladı.

"Denebilir ki, “Reklamcılık, yeni fikir arayışları konusunda şu anda en dinamik sektör durumunda” yazan Serdar Turgut'a göre "Medya da çeşitli düzeylerde bu arayışlara karşılık verebilmek için kendi iç arayışını sürdürüyor."

İşte Serdar Turgut'un kaleminden reklam dünyasındaki son gelişmeler:
"...Şimdi de videolara alınabilecek reklamlar konusunda tüm sektörde yeni bir arayış var.

Videolu anlatım, yeni medyanın en büyük silahı haline dönüşüyor.

Çünkü okuma tembeli olan beyinler, ağırlıkla seyretmeyi tercih ediyor ve videolu anlatım biçimlerinde de hemen her gün yeni bir yöntem deneniyor.

Bunun son örneğini Snapchat verdi.

Global düzeyde 100 milyon kullanıcısı olan ve piyasa değeri 15 milyar dolara ulaşan Snapchat, Discover platformunda 10 saniye süren reklam filmleri kullanmaya başladı.

Ve bunlardan izlenme başına 2 sent alıyor.

Daha önce 1000 izlenişe 100 dolar alan Snapchat, böylece fiyatında bir indirim de yapmış oldu.

Teknoloji blogu olan Re/code’a göre 2 sentlik yeni fiyat, 1000 bakıştan 20 dolar alınmasını getiriyor.

Snapchat’in Discover platformunu; Vice, Cosmo, National Geographic ve Food Network gibi medya kuruluşları, haberlerini kısa videolarla Snapchat takipçilerine ulaştırmak için kullanıyorlar.

Şimdi bu kuruluşlar, aynı platformda 10 saniye süren reklamlar da kabul etmeye başladılar.

Halka açılma girişimi eşiğinde olduğu belirtilen Snapchat, Google ve Facebook’tan reklam geliri çalabilmek için bu son deneye çok güveniyor.

Bakalım ne tür sonuçlar alınacak?