Serdar Turgut kendini sorumlu tutuyor

Bütün bunların sizin için fazla bir önemi olmasa da Rusların oraya çıkarma yapması benim açımdan önemli olacaktı gayet tabii, çünkü ne yazık ki bu, tatilimi yarım kesmem

GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER)

Serdar Turgut bugünkü (12.07.2012) Gazete HT'de "Dış politikadan ben sorumlu olabilirim" başlığı altında yayımlanan makalesine "yemin billah" mizah yapmadığının altını çizerek başlıyor.
Okudukça mizah olmayan bu mizahi yazı insanı daha çok sarıyor ve içinizden "Allah Türkiye'yi korusun!" diye geçiriyorsunuz.
Ya verdiği film örnekleri?..
Meselâ Norman Jewison'un yönettiği ve Alan Arkin ile Brian Keith'in başrollerini oynadığı o muteşem "Ruslar Geliyor" filmi...
İzleyenler izlemeyenlere hatırlatsın lütfen...
Ve o kadarla kalsa iyi; bir de Jerry Levvis filmi ile örnekliyor ki tam bizim halimiz...
Dış politikamızın bir zamanlar Pelin Çift'le birlikte sundukları "Öteki Gündem" programındaki olağanüstülüklerden etkilendiğini düşünerek bundan kendini sorumlu tutan Serdar Turgut makalesinin bir yerinde bakın ne diyor:

Son gelişmelerden sonra şimdi ben Bodrum'da halk plajında oturup hayattaki her türlü saçmalamaya rahatlıkla inanan bu halkı izleme mesaisi yaparken ileriden bir Rus denizaltısının görüneceğinden korkmaya başladım sayenizde. Filmden farklı olarak bu defa o denizaltı yanlışlıkla değil gerçekten orada olacaktı. Bütün bunların sizin için fazla bir önemi olmasa da Rusların oraya çıkarma yapması benim açımdan önemli olacaktı gayet tabii, çünkü ne yazık ki bu, tatilimi yarım kesmem anlamına gelebilecekti ki bu da benim derin stratejime hiç uymuyor.

Serdar Turgut'ın "mizah" olmadığı itiraf edilen mizahi makalesini