Serdar Turgut Apo ile pazarlık istedi

Serdar Turgut Habertürk ekranlarında yine çarpıcı bir çıkış yaptı. Kürt sorunu için çözüm arayışlarında Öcalan'la pazarlığın kaçınılmaz olduğunu söyledi ve...

GAZETECİLER.COM- Nazlı Ilıcak'tan sonra Serdar Turgut da teröristbaşı Abdullah Öcalan ile görüşülmesini istedi... Ve hatta "inşallah şu anda görüşülüyordur" yorumunu yaptı.

Başbakan'ın terör konulu liderler turunu yorumlayan Serdar Turgut Habertürk ekranlarında radikal bir çıkış yaptı. Turgut, bebek katili Abdullah Öcalan ile devletin pazarlık masasına oturmasını istedi. İşte Ece Üner'in sorusu üzerine verdiği yanıt;

Ece Üner: Mehmet Faraç'ın ilginç bir yazısı var Öcalan'ın önerilerine dair. Öcalan'ın silahlı güçleri belli bir alanda toplama önerisini değerlendirmiş. Sizce Öcalan'la bir pazarlık yapılıyor mudur?

Serdar Turgut: İnşallah şu anda devlet Öcalan'la pazarlık yapıyordur. Bu bazı kesimleri çok rahatsız da etse şu aşamada kaçınılmaz bir durum. Ülkemizin geleceği için yapılması gerekiyorsa mutlaka yapılmalı.

Ece Üner: Ama hükümet BDP ile bile görüşmezken bu nasıl olacak?

Serdar Turgut: Bunların bir önemi yok, siyaseten söylenmiş şeyler sonuçta.

Daha önce de Nazlı Ilıcak, Ergun Babahan gibi yazarların  benzer önerilerde bulunması sert tartışmalara yol açmıştı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın medya yöneticileriyle yaptığı toplantıda ise Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, Öcalan'la pazarlık önerisini getiren yazarlara ortak ekran yasağı önermişti. Böylece Bulut'un konuya dair serttavrına rağmen konu yine Habertürk ekranlarında gündem getirilmiş oldu.

İşte o anlar:


İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları