Serdar Akinan Yiğit Bulut'u fena çarptı

Akşam yazarı Serdar Akinan, Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Altaylı'nın yazısından alıntılar ile Yiğit Bulut'a çok fena çaktı...

GAZETECİLER.COM -  "Jöle'nin özelliği nedir bilir misiniz? Uzaktan bakınca ıslak durur...Oysa serttir... Yani görünümü bir yalana dayalıdır. Aldatıcıdır. Bu aldatıcılığını vıcık vıcık kimyasına borçludur." Bu satırlar Akşam yazarı Serdar Akinan'a ait. Akinan "Jöle efekti" başlıklı yazısında "Bu kimya, bir insan ruhunda nasıl tecelli edebilir? Vallahi etti." dedi ve Habertürk'ün Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın satırlarını köşesine taşıdı.

"Bir kelimenin anlamının, sembolik kullanımla, bir insanın kariyerine bu kadar oturabileceğini tahmin dahi edemezdim. Siz kimden bahsettiğimi anladınız." diyen Akinan Altaylı'nın yazdığı şu satırları alıntıladı:

"SANSÜRSÜZ DİYE PROGRAM YAPAN BİRİ..."

"Başbakan'la gazetecilerin yaptığı sohbette benim kanımı donduran öneri ve soru Yiğit Bulut'tan geldi. Bulut, soru sormak için mikrofonu eline aldı ve 'RTÜK benzeri bir üst kurulun' tüm medya için kurulmasını önerdi. Gazete ve internet sitelerini denetleyecek bir üst kurul talep etti. Yiğit Bulut bunu daha önce de önermişti. Ben de 'Sansürsüz diye program yapan biri böyle bir şey istememeli' diye kendisine söylemiştim.
(...) Allah'tan Başbakan, Yiğit Bulut'un bu önerisine gülüp geçti ve böyle bir şeyin olamayacağını söyledi de içimiz rahatladı. Ya 'bu süper bir fikirmiş' deseydi halimiz nice olurdu!''

YİĞİT BULUT MEDYA TARİHİNDEKİ YERİNİ ALDI

Serdar Akinan'ın, Yiğit Bulut için "eline verilen mikrofonu 'Gazete ve interneti sansürleyecek bir üst kurul neden oluşturmuyorsunuz?' önerisini dillendirmek için kullanması hakikaten medya tarihimizdeki yerini aldı." dediği yazısının tamamını okuyabilirsiniz.