Serdar Akinan bu yazıyı neden yazdı?

Köşesini homeopati yazısına ayıran Serdar Akinan, neden güncel siyaseti değil de sağlık meselelerini yazdı?

GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Serdar Akinan Kandil'de Murat Karayılan'la yaptığı röportaja Taraf gazetesinden gelen tepkilere cumartesi günü isyan etmiş ve okurlarıyla dertleşmişti.

ARTIK CİN ALİ MACERALARI YAZACAK!

"Gazetecilik yaşamımda adlarını duymadığım ve tanımadığım ama şimdiki yeni medya düzeninde tedavüle sokulan kerameti kendinden menkul bazı misyonerler akılalmayacak şeyler söylüyor" cümlesi ile eleştirdiği bazı isimlerin "insaf, izan gibi kadim insanlık değerlerini bu kadar acımasızca ayaklar altına alırken, iftira ve komploları ceplerinde deste deste beklerken, benim gazetecilik yapma arzum cılız ve mahzun kalıyor" diyen Akinan bundan sonra ne yazacağından da şöyle sözetti:

"Sözün bittiği yerdeyiz. Bundan sonra size Cin Ali'nin maceralarını yazarım. Marifet istemez, iltifatı bol..."

AKİNAN VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Serdar Akinan, bugün verdiği sözü tuttu ve gerçekten de "cin Ali" maceralarına benzer bir şey yazdı:

"Son aylardaki stres ve tempodan ötürü bağışıklık sistemim oldukça zayıflamıştı." diye başladığı yazısında "Bir yandan yüksek kolesterol öte taraftan karaciğer yağlanması başlı başına ciddi bir sağlık sorunu yaratıyordu. Aylar önce bir arkadaşım vasıtasıyla tanıştığım İsveçli şaman Asa Andresson bana verilen tüm ilaçları çöpe attırmış ve homeopati önermişti" dedi ve şöyle devam etti:

Onun tavsiye ettiği homeopati ilaçlarını uygulamaya başladım. Dr. Bach'ın çiçek özlerinden yaptığı bana özel karışım ve Hepaten adlı bir Tibet bitkisi birkaç haftada beni toparladı. Statin grubu ilaçları terk etmek öncelikle karaciğerimi rahatlattı. Aynı şekilde karaciğerime saldıran anti depresanları da çöpe attım.

Akinan Tüm bunları neden yazıyorum? diyerek kendi sorusuna şöyle yanıt verdi:

Sağlık meselesi modern tıp, tıp dernekleri ve ilaç firmalarının endüstrileşmesi nedeniyle yığınları esir almış vaziyette... Bugün 'Arap Baharı' olarak sunulan kalkışma aslında İzlanda'da, Yunanistan'da, İspanya'da, İngiltere'de de yaşanıyor. Küresel kapitalizm paradigması insanlığa adil bir çözüm sunamadı ve çöküyor. Sağlık bu çöküşün sadece bir ayağıdır. İfşa edilesi çok günahı vardır.

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor