Sen neymişsin be abla!.. A.. A.. Ablaaaa…

Hani insan evli ve mutlu olmasa annesini göndertip istetecek… Ya da Serdar Turgut misali alıp dağa kaçıracak ama…

GAZETECİLER.COM - İclal Aydın, evde kalmış kuz kurusu gibi kendi reklâmını yapmış bugün…
Hani insan evli ve mutlu olmasa annesini göndertip istetecek…
Ya da Serdar Turgut misali alıp dağa kaçıracak ama…
Olmaz ki…
Böyle de tahrik edilmez ki insan…
Neyse…
Bakın on parmağında on hüner olan İclal Aydın nasıl da hava basıyor?..
 
Tutarsızlık olamaz
 
Her yerde olmaya bayılırım. Göreyim, inceleyeyim, çözeyim, anlayayım... (Pek tabii ki olmak istemediğim yerler, düşmekten hiç hoşlanmadığım diller de var. Neyse, konu bu değil zaten.)
Demek istediğim şu; bir gece önce Harvey Nichols partisinde de olabilirim, sabahında bir engelliler okulundaki gönüllü işimin başında da durabilirim. “Emirdağı birbirine ulalı” türküsüne de ağlayabilirim, Sting konserinde öne geçmek için milleti de omuzlayabilirim. Karnıyarık pişirip Müzeyyen hanımla sofra da kurabilirim, İngiliz sofralarında şarap tadımına da katılabilirim. Medyanın içinde de durabilirim, her türlü ödülü protesto edenlerin arasında en çok bağıran da olabilirim. Tarafsızlığımın dahi bir tarafı olsa da kimi neden niçin sevdiğimin hesabını kimseye vermek istemem fakat! Bazen bir gece kuşu bazen bir sabah yıldızı olarak yaşarım... Bazen dünya umurumda olmaz çok yemek yerim, bazen hassas teraziye döner elim, gramla tüketirim. Saf masumiyet taşıyan hiçbir şey dışında kimseye ve hiçbir fikre adanamam ancak!
Bu beni tutarsız yapar mı? Bazılarınızın gözünde belki?
Ama çocukluk yıllarıma ait “uyursam olup biteni kaçıracağım” endişesi bugün “olabildiğimce çok yerde olmalıyım, mümkün olduğunca çok hayat tanımalıyım” telaşına dönüştü...
Akıl dışı gelebilir size... Ya da tanıdık?
 
***
 
Önceleri anlamaya çalışıyordum. Kendimi konumlandırdığım yanda dimdik duruyordum. Çevremdekileri “sınıflandırarak” kendimi koruyordum aslında. Anlatıldığı kadar kolay değildir bu inanın.
Bir kere becerdiniz mi, kendinizi bir “şey” sanmanıza yol açar. O bir şey sanma yanılgısı içinde ona buna burun kıvırmaya başlarsınız. Burun kıvırdıkça daha değerli olacağını sanmanın girdabında geçer gider günleriniz...