Selvi, Sinop saldırısının faillerini işaret etti

Yeni Şafak yazarı "...mülki idarenin de başarılı olduğu söylenemez. Sivas olayları aynen böyle yaşanmıştı." diyor

GAZETECİLER.COM - Hükümeyin başlattığı İmralı görüşmeleri sürecini çok yakından takip eden, hatta yazdıkları başka gazete ve gazeteciler tarafından da sık sık alıntılanan Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi Sinop'ta BDP'li vekillere yönelik saldırının faillerini isim isim deşifre etti.

"Yakasında TBMM rozeti taşıyan her milletvekilinin ülkenin her köşesine güven içerisinde gidebilmesi gerekir" diyen Selvi şöyle devam etti yazısına:

GELENİ LİNÇ ETMEK İLE OLMAZ

"Rize Milletvekili Şırnak'ta, Trabzon Milletvekili Hakkari'de, İzmir Milletvekili Diyarbakır'da olabilmeli.

Onlar da dünyanın sadece Rize, Trabzon ya da Aydın'dan ibaret olmadığını anlamalılar.

Aynı şekilde dünyayı sadece Diyarbakır ya da Hakkari'den ibaret olarak gören BDP'liler de Karadeniz'deki milliyetçi dalgayla, Ege'deki iklimle, orta Anadolu'daki bakış açısıyla yüzleşebilmeli.

Bunun yolu ne?

Sinop'a gelenleri taşlamaktan, linç etmeye kalkışmaktan ya da 'Samsun'a bir tek Atatürk çıktı' diye pankartlar açmaktan geçmiyor.

MADIMAK OTELİ PROVASI YAPILDI

BDP milletvekillerinin Karadeniz turunun Sinop ayağında Sivas'ta Madımak Oteli'nin yakılmasının bir provası yapıldı.

BDP heyeti kenti gelmeden günlerce önce, 'şehitlerin iki eli yakanızda olacaktır' diye şehri kışkırtan Kamu Sen temsilcisi Metin Süren'in, CHP'li Belediye Başkanı Baki Ergül'ün ve nihayetinde kendisi de Sinop'lu olan emekli general Osman Pamukoğlu'nun vebali büyük.

Aynı şekilde mülki idarenin de başarılı olduğu söylenemez. Sivas olayları aynen böyle yaşanmıştı.

Madımak Oteli'nin önünde toplanan kalabalık 7.5 saat dağıtılmadı. Ancak otel yakıldıktan, içinde insanlar öldükten sonra askerlerin havaya ateş açması üzerine saatlerce dağılmayan kalabalık 3 dakika içinde dağılmıştı.

Sinop'ta, Sivas'ın bir benzeri yaşanabilirdi derken onu söylüyorum.

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın