Selda Bağcan'dan çarpıcı Kürt çıkışı...

Canlı yayında Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Ünlü sanatçı Selda Bağcan Kürt sorunu üzerine ilginç açıklamalar yaptı.

GAZETECİLER.COM
Ünlü sanatçı Selda Bağcan, CNN Türk ekranlarında Aykırı Sorular'a konuk oldu. Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Bağcan Kürt sorunu üzerine ilginç açıklamalar yaptı.

O GECE ORADA OLSAYDIM AHMET KAYA'YA SALDIRANLARIN ÖNÜNE GEÇERDİM

Ahmet Kaya o gece nerede silah sıkmış gibi ağır bir tepki gördü. Bize biraz anlatır mısınız o dönemi?

Ben Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya ile birlikte hapis yattım. Ben şarkımdan dolayı yattım. Onlar da Mahir Çayan sempatizanı olmaktan dolayı yatıyordu..

O gece orada olsanız ne yapardınız?

O gece orada olmayı çok isterdim. Davetliydim de ama gitmedim. Orada olsam önüne geçerdim. Ben çok cesaretliyimdir de. Saldıranların önüne geçerdim. Ne dedi ki adam. Kürtçe bir klip çekeceğim ve bunu yayınlayacak yürekli kanal da bulurum dedim. Bunde absürd ne var ki...

Neden linç edildi peki?

Türkçede bir tabir vardır. Erken öten horozun başını keserler. Ahmet erken öttü... Bu ülkede böyle bir gelenek var. Başbakanlar bile hapse giriyor.

KLİBİMDE PKK'LI CENAZESİ DE VARDI, ONLAR DA KENİ ÖLÜLERİNE ŞEHİT DİYORLAR

Şehit haberlerinin olması üzücü ama bunu kanıksamak daha üzücü. Bu olağan bir durum mu?

Mutlaka bir çözüm bulunması gerekir. Mesela bu karakol meselesi var. Bizim yavrularımızı orada kuş gibi avlatanları, o karakolları hala öyle bırakanları inanın Çin'de asalarlar.

Sizce karakol sorunu çözülse bile Kürt sorunu çözülür mü sizce? Umudunuzu koruyormusunuz? Umudunuz neye dayanıyor?

Umudumu karşı tarafın sağduyusuna, Kürt halkının sağduyusuna dayandırıyorum...

Karşı taraf derken Kürt halkını mı Kürt siyasi hareketini mi kastediyorsunuz?

Halk değil, siyasi hareketi kastediyorum. Karşı taraf da dememek lazım çok ayıp oluyor. Ağız alışkanlığı olarak söyledim. Mutlaka çözülecektir, böyle gitmez tabii, günde 8-10 şehit...

Kürt annelerinin çocukları da dağa gidiyor. Siyasal vs.. nedenlerle. Oğlullar derken onları da kastediyor musunuz?

Benim klibimde PKK'lının cenazesi de var. Tek taraflı göstermek bana yakışmazdı. Dikkatli bakanlar göreceklerdir. Bir cenaze daha var orada. Hem şehitlerimiz var hem de Kürt asıllı birinin cenazesi var. Onlar da kendi ölülerine şehit diyorlar... Ne olursa olsun ölmesinler. Biraz da o taraftan da gösterseler belki onların da anneleri dağdan indirirler...