Şefkat Tepe'ye kızanlar Kollama'ya neden ses etmedi?

Gündemin tartışmalı dizisi Şefkat Tepe'ye gelen tepkileri sorgulayan Ezgi Başaran, STV'nin eski bir dizisini hatırlattı ve "o zaman aklınız neredeydi?" diye sordu.

GAZETECİLER.COM
STV'nin olay dizisi Şefkat Tepe'nin AKP medyasının ortak hedefi haline gelmesini yorumlayan Radikal gazetesi yazarı Ezgi Başaran, Samanyolu'nun eski bir dizisine daha dikkat çekti.

ŞEFKAT TEPE'YE KÖPÜRENLER KOLLAMA'DA NEREDEYDİ?

STV'de yayınlanan "Kollama" adlı diziyi hatırlatan Ezgi Başaran, AKP medyasının Şefkat Tepe ile aynı kulvarda koşan ve yine çok sayıda kişiyi hedef gösteren "Kollama"ya karşı sessiz kaldığını vurguladı. "O vakit Kollama, oldu bugün Şefkat Tepesi. Dizinin jeneriğini, oyuncu kadrosunu değiştir, tamam. Yoksa kepazelikte ve yöntemde tam bir süreklilik tam bir istikrar var." diyen Başaran yazısının sonuna "Dizi bu dizi! Bununla uğraşarak ülkenin paralelini temizliyorsanız, vah sizin devlet stratejinize, vah aklınıza..." notunu düştü.

İşte Başaran'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Tüm bu olanlar beni iki nedenden ötürü şaşırtıyor. BİR: Dizi çok kötü. O kadar uyduruk ve kötü ki, bu kadar ciddiye alınacak, cezalar, şikayetler edilecek gibi değil. İKİ: Son dönemde iktidar mahfillerinde hassas ve alıngan kimselerin sayısında ciddi bir artış olmuş, bu da hayret bir şey. Neden derseniz… Şimdi bu kanal, yani Samanyolu, meramını ilk defa bir diziyle anlatmıyor. Tam iki yıl önce repertuarlarında ‘Kollama’ adlı bir dizi mevcuttu. Ama ne dizi… Oyuncu kadrosu şöyleydi: Erkenkondu savcısı kahraman Zeki Yahya… Yalçın Küçük’ün neredeyse aynısı ve tabii her kötülüğün babası Kaya Minik… Ki kendisine ‘Sivritepe’nin yolları görünmüştür… Bir adet Rahmi Koç’u andıran 1 Numara ya da Baron… Emine Ülker Tarhan’ımsı kötü kalpli savcı… Ve tabii en büyük suç delilleri CD’leri elleriyle koymuş gibi bulan süper polisler…

KEPAZELİKTE SÜREKLİLİK VE İSTİKRAR

Bugünün hassas kişilerinden biri dahi o gün ortaya çıkıp da ‘bu dizi kurgu gibi görünse de ülke gündemiyle ilgili ahkam kesmektedir’ ya da ’şahıslara hakaret edilmekte, küçük düşürülmekte, yasa dışı örgüte hizmet eden kişi olarak gösterilmekte’ dememiştir.

Halbuki bugün aynen bunları söylüyorlar Şefkattepe için, sinirden köpürerek. İyi de... O vakit Kollama, oldu bugün Şefkat Tepesi. Dizinin jeneriğini, oyuncu kadrosunu değiştir, tamam. Yoksa kepazelikte ve yöntemde tam bir süreklilik tam bir istikrar var. Sadece ülkenin bir kısmı bu duruma yeni uyandı.

STV DİZİLERİ GELECEĞİ ÖNCEDEN GÖRÜYOR!

Son olarak: Korkutmak gibi olmasın da Samanyolu dizilerinin geleceği önceden görme gibi müthiş bir özelliği de var. Bakın Kollama dizisinde Erkenkondu’nun süper ve fedakar savcısı Zeki Yahya’nın başına neler gelmişti… Kendisine tuzaklar kurulmuş, komple komplolara maruz kalmış ve sonunda görevden uzaklaştırılmıştı. Tee 2 yıl öncesinin dizisinde. Yani “ınınının!” başımıza neler gelecek neler...

Not: Dizi bu dizi! Bununla uğraşarak ülkenin paralelini temizliyorsanız, vah sizin devlet stratejinize, vah aklınıza...

EZGİ BAŞARAN YAZILARI
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Salih Tuna: Ne yapmalı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın