Sedat Ergin Radikal baskınını yazdı

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, Radikal gazetesine yapılan 'İmamın Ordusu' baskınında yaşananları ve tanıklığını yazmış bugün...

GAZETECİLER.COM
Polisin 'Ahmet Şık'ın kitap taslaklarını topladığı adreslerden biri de Radikal gazetesi olmuştu. Gazetenin muhabirlerinden Ertuğrul Mavioğlu'nun bilgisayarındaki kopyayı almak için yapılan arama ilginç anlara sahne olmuştu.

Hürriyet yazarı Sedat Ergin o anların tanıklık eden bir gazeteci olarak 'İmamın Ordusu' baskınının gazeteciler üzerinde bıraktığı izlenimleri kaleme almış.

"Hürriyet ile Radikal aynı binayı paylaşıyor. Radikal gazetesine polislerin geldiğini duyunca, hemen asansörle 13. kata çıktım." diyerek yazıya başlayan Ergin şöyle devam ediyor:

"... Dikkatimi çekti, masanın önündeki sandalyelere oturmuş olan biri kadın, diğeri erkek iki avukat, bu sayfalar üzerinde ilk kez karşılaştığım garip bir işlem yapıyordu. Her sayfayı alıp kağıdın boş bölümlerini kalemle karalayarak dolduruyorlardı. Böylelikle, Emniyet’egittiğinde boş bölümlere ekleme yapılması olasılığına karşı önlem alındığını öğrenmiş oldum. 
Odanın açıldığı koridor boyunca dizilmiş olan Radikal çalışanlarının kızgınlıkları yüzlerinden okunabiliyordu. Orada olan hepimiz mutsuzduk. 
Her gün teneffüs ettiğiniz özgürlük alanına yapılan bir müdahale özgür olmadığınızı size hissettirdiğinde, içinize çektiğiniz havanın birden yetmemesi gibi bir duyguydu galiba paylaştığımız... 
Evlerden, üniversite binalarından sonra sıra gazete merkezlerine gelmişti.
Bir gazeteci olarak daha önce hiç yaşamadığım bir durumdu. 12 Eylül dönemindeCumhuriyet’in Ankara Bürosu’nda gazetecilik yaparken, bir olayın haber yapılmayacağınıtebliğ eden askerlerle çok muhatap olmuştum. Ayrıca, çalıştığım gazete de kapatılmıştı.Darbe dönemiydi, ipleri elinde tutan generaller demokratlık iddiası taşımıyorlardı.Askerlerin bürodan içeri girdiklerini hatırlamıyorum. 
Tam 30 yıl sonra çalıştığım gazetenin binasında üç polisin bir meslektaşımın bilgisayarındaki dosyayı imha etme işlemine tanıklık ediyordum."

Yazının tamamını okumak için