Sayım Çınar

Gazeteciler.com

Gazeteciler.com okurları bilir ki kimselere iltimas yapmamak gibi bir çabamız var. O yüzden dün alkışladığımızı yarın kaybeden ilan edebiliyoruz.

Onun için bir hafta önce "kazandı" yazdığımız için teşekkür edenler, bir hafta sonra "kaybetti" diyince suratımıza bakmıyor, selamı sabahı kesiyor hatta.

Varsın öyle olsun, biz güzel yapılanları alkışlamaya, kazandı ilan etmeye, kötü olanları kaybetti diye duyurmaya devam edeceğiz. Tıpkı günün en çok konuşulan işlerine imza atanları "Günün muhabiri", "Günün yazarı", "Günün televizyoncusu" ilan ettiğimiz gibi.

Dedik ya kimseye iltimas yapmıyoruz ama bizden biri güzel bir iş yapınca da yazmamak, alkışlamamak, sen içimizden birisin zaten diye onun hakkını yemek de istemeyiz.

Yayıncılık ve medya dünyasının deneyimli ismi Sayım Çınar bir süredir bizden biri. Gazeteciler.com için röportajlar yapıyor, ardı ardına. Kitapları ile de ses getiren gazetecilerin peşine düşüyor. Onlara öyle sorular soruyor ki, içlerinden geçenleri dahi çıkartıp gözler önüne seriyor.

diyen Reşat Çalışlar ile yaptığı röportaj bugün manşetimizde. Ama sadece o mu...

Örneğin Radikal Kitap eki'nin editörü ve başarılı romancı Derviş Şentekin demişti geçen hafta.

Akademisyen, gazeteci, yazar, iletişimci Ali Saydam demişti mesela.

Söyleşileriyle Hürriyet’te ses getiren ünlü işletmeci İzzet Çapa'nın  sözleri çok konuşulmuştu örneğin.

Fox Haber'in başarılı yüzü Fatih Portakal medyayı, seçim sonuçlarını, gündemi ve siyaseti yorumlamış, ama en çok da CHE Guavera sevgisi ile dikkat çekmişti.

Daha hangisini sayalım, Atilla Dorsay'ı mı, Hakan Çelik'i mi, Hıdır Geviş'i mi, Sevim Gözay'ı mı...

Her biri çok ses getiren röportajları hala arşivimizde, hala okunuyor, hala güncel. Sayım Çınar, gazeteciler.com'daki bu başarılı röportajları ile günün muhabiri olmayı çoktan haketmişti.