Savcılar Yalçın'a hangi haberleri soruyor?

Soner Yalçın'ın savcılık sorgusunda neler oluyor, savcı hangi soruları soruyor? Kanal D Haber savcılık sorgusundan hangi notları aktardı?

GAZETECİLER.COM
Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınan Soner Yalçın'a savcıların hangi soruları yönelttiği giderek netleşiyor. Kanal D Haber, Yalçın ve arkadaşlarının savcılık sorgusundan çarpıcı notlar aktardı.

Mehmet Ali Birand'ın yönettiği Kanal D Haber muhabiri İhsan Yıldız Odatv baskınıyla gözaltına alınan Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Ahyan Bozkurt'un savcılık sorgusundan bazı bilgiler aktardı. Emniyette ifade vermeyerek susma haklarını kullanan Yalçın ve arkadaşlarına neler soruldu, soruluyor?

Odatv'nin 'toplumu kin ve düşmanlığa sevk ettiği' iddiasına dayanak olan bazı haberlerin de gündeme geldiği sorguda ilginç sorular soruldu. Savcılık odatv'nin Alevi toplumunun bölünmesini amaçlayan haberler yayınladığını iddia ettiği sorguda bu haberlerin neden yapıldığını sordu. Ayrıca haberlerde bazı yanlış ve yalan bilgilerin verildiği, dezonformasyon yapıldığı yönündeki iddialar da savcıların soruları arasında yer aldı.

İşte o haber: