Savarona'nın suçu ne?

Sabah yazarı Engin Ardıç ile Habertürk'ten Murat Bardakçı'dan benzer satırlar: Savarona kirletildi, namus gitti...

Fuhuş operasyonuyla gündeme gelen Atatürk yadigarı Savarona'nın müze yapılması önerisi eleştirileri de beraberinde getirdi. Sabah'tan Engin Ardıç 'Savoranı'nın namusu gitti, kirletildi!' derken Habertürk'ten Murat Bardakçı'dan da benzer satırlar geldi...

Atatürk'ün Savarona'da toplam 6 hafta geçirdiğini söyleyen  Ardıç'ın bugünkü  şu satırlar kemalistleri küplere bindirecek cinsten:

"Atatürk'ün ayağıyla dokunduğu yer kutsal mıdır?

Yüz sürsem o kutlu güverte tahtalarına... Utanmasalar bunu da yazacaklar.

Bakın nasıl gülünç oluyorlar: Ünlü bir şarkıcı- düşünür, "Atatürk'ün kaldığı otellerde izini sürmeyi görev bilirim" diyerek, Berlin'de, oda fiyatları çok yüksek olan Adlon'da kalmış, bunu da ballandıra ballandıra anlatmıştı.

Fakat bilmediği bir şey vardı: Savaştan her nasılsa sağlam çıkan Adlon, hemen savaş sonrası günlerde yanmış (1945 yılının mayıs ayı), kalıntıları da yıktırılmıştı. Adlon'u, mümkün olduğunca aslına benzetmeye çalışarak, 1997 yılında yeniden yaptılar.

Arkadaşın kaldığı otel "çakma Adlon'du" yani! Oraya Atatürk'ün kılı bile değmemişti...

Bendeniz de Viyana'da Atatürk'ün kaldığı Bristol'de kalmaya, çay içtiği Imperial'de çay içmeye niyetlendim de, fiyatları görünce "hovardalığın lüzumu yok" dedim, vazgeçtim. Bizim harcırahımızı "ecnebide tedavi tertibinden" Harbiye Nezareti ödemiyordu.

Şimdi artık Savarona kadın satıcılarının elinden kurtarılacak, yıllardır savunduğumuz şekilde müze olacak.

Yetmez! Kirlendi bir kere... Namusu gitti..."

SAVARONA'NIN İSMİ 1969'DA KİRLETİLDİ

Habertürk yazarı Murat Bardakçı ise fuhuş baskınıyla gündeme gelen Savarona'nın sicilinin kabarık olduğunu şu satırlarla ifade etti:

"Savarona'nın ismi etrafındaki ilk skandal, 1969 Mart'ında, Fransa'da yaşandı. Yatta görevli bir astsubayın istanbul'dan getirdiği 25 kilo esrarı Savarona'ın Marsilya'ya demirlemesinden sonra Almanya'ya taşıdığı iddia edildi. Astsubayı Almanya'da tevkif ettiler, Fransızlar Savoran'da uzun süren bir tahkikat yaptılar ve 'Atatürk'ün yatı'nın ismi, ilk defa bu hadise ile kirletildi."