Sansürü savunan Beki'ye sansür mü?

Geçen hafta İnternet filtrelerini savunan ve Radikal okurunun tepkisini çeken Akif Beki bugün alaycı bir yazı kaleme aldı ve "Yaşasın küfür özgürlüğü" diye yazdı.

GAZETECİLER.COM - Köşesinde Kahrolsun internet sansürü (!) başlıklı bir yazı yayınlayan Akif Beki, bugün alaycı bir tavırla geri adım attı.

RADİKAL'İN İNTERNET SİTESİNDE SANSÜRE Mİ UĞRADI?
Medya kulislerinde "Radikal'in sağ beki" denilen Akif Beki'nin bugünkü alaycı yazısını internet sitesinden okumak ne yazık ki mümkün değil. Beki'nin internet sitesindeki son yazısı olarak 21 Mayıs Cumartesi yazdığı yazı görünüyor.

Geçen hafta köşesinde internette filtre ve hatta sansür uygulamalarını savunan bir yazı yazan Beki, gelen tepkilerin ardından bugün Radikal okuruyla ve tepkileriyle dalga geçti.

GELEN NEZİH MESAJLARDAN GÖZÜM KORKTU

"Kendi içimde öyle şaşırtıcı bir demokratik dönüşüm geçiriyorum ki, sormayın.

Bir hafta önce "İnternetime dokun dokunabildiğin kadar" diyordum.

Görüyorsunuz işte, sadece bir hafta sonra "Kahrolsun internet sansürü" noktasına geldim. Bir hafta önce sözümona yasakçılığı savunurken, bir hafta sonra "İnternetimden çekin sansürünüzü" mertebesine ulaştım."
diyen Beki, bu fikirsel değişimin gerekçesini ise şöyle anlattı:

"... ağza alınmayacak nezih mesajlarla yayılan o nefret furyasının altında ezildim de geldim yola.

YAŞASIN KANUNSUZLUK YAŞASIN KÜFÜR VE HAKARET

Evet, İnternet tam bağımsız olmalı, kabul ediyorum artık. Aksi takdirde, benim gibi kendini bilmezleri serbest atışla hizaya getirmek, Ergenekonvari yöntemlerle MHP gibi partileri ele geçirmek, CHP gibilerinde lider değiştirmek nasıl mümkün olacak?

Tehdit ve şantaj aracı olmaktan, ağdalı küfür parlatma, söverek sayarak kalaylama atölyesi olmaktan çıkarsa, internet ne işe yarayacak sonra?

Bu anlayıştaki seçkin kullanıcı güruhunu tanıdıktan sonra, ikna oldum. Ben dahi "Yaşasın kanunsuzluk, yaşasın denetimsiz internet, yaşasın küfür ve hakaret, bin yaşasın şantaj özgürlüğü!" diyorum."