Şamil Tayyar'dan Avcı'ya hodri meydan

Eğer, dünün efsane polisi, iddialarını tartışmak isterse, kendisiyle istediği TV kanalına çıkmaya hazırım. Hadi kap gel kitabını...

GAZETECİLER.COM - Star gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar,  bugün köşesinde Hanefi Avcı'nın kitabını değerlendiriyor ve ilginç bir çıkış yapıyor. 

"Mahir Kaynak’ın dediği gibi bu kitap karşı hamledir, kurgusu ve zamanlaması stratejik bir çıkıştır." diyen Tayyar, Avcı'nın 597 sayfalık kitabının aslında “cemaat yapılanması” üzerine yazılmadığını, son anda eklemelerle konseptinin değiştirildiğini ileri sürüyor. İlk 397 sayfalık bölümü, anılardan ibaret olan kitabın,  “Cemaat” başlıklı kalan 200 sayfasının ise aceleyle kaleme alınmış, tümüyle duyumlara ve özel sohbetlere dayalı olduğunu söylüyor.

ASIL ŞİMDİ BEN AÇIKLIYORUM

Tayyar, ilginç bir çıkışla daha önce Avcı hakkında bildiği ama yazmadığı bir gerçeği de açıklıyor:

"Susurluk'ta ortalığı kasıp kavuran Avcı, Ergenekon soruşturmasında dut yemiş bülbüle döndü. 2008 Şubat'ında savcılara, Susurluk'ta anlattıklarının dışında yeni hiçbir bilgi aktarmadı. Bu çelişkiyi, 2008 yılı Temmuz ayında piyasaya çıkan Gölge İktidar kitabımda (sayfa 156) "Hanifi Avcı topa girmedi" ara başlığı altında dile getirdim.

Kitapta yer vermediğim önemli bir ayrıntıyı şimdi açıklıyorum, Avcı, suskunluğunu savcılara şöyle izah ediyor: "Soruşturduğunuz kişilerin çoğu benim eski arkadaşlarım, konuşmam doğru olmaz, beni mazur görün."

HODRİ MEYDAN

Tayyar bir ilginç çıkış daha yapıyor ve Avcı'yı televizyon ekranlarında hesaplaşmaya çağırıyor:

"Kitapta, çeteler ve uyuşturucuyla mücadeleyi gölgeleme gayretinin yer aldığı daha bir dizi "zırva" var. Eğer, dünün efsane polisi, iddialarını tartışmak isterse, kendisiyle istediği TV kanalına çıkmaya hazırım. Hadi kap gel kitabını..."

Tayyar'ın köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları