Şamil Tayyar Star yazarlığını bırakacak

Kendisi açıkladı, çok da kararlı... Diyor ki; "Hükümet o yasayı çıkarırsa ben yazarlığı bırakırım.."

GAZETECİLER.COM (ÖZEL)- Star Gazetesi Yazarı Şamil Tayyar öyle böyle kızgın değil. Dahası çok da kararlı; "O yasa çıkarsa Star Gazetesi'nde yazarlığı bırakacak"... Canlı yayında ilan etti. 

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, bu sabah TV 8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkent Programı’nda hükümete rest çekti. Tayyar, TCK’da yapılması planlanan dört maddedeki değişiklik meclisten geçirilirse Star Gazetesi’nde yazarlığı bırakacağını açıkladı.

STAR YAZARLIĞINI BIRAKACAĞIM
 
Canlı yayında kararını açıklayan Şamil Tayyar, şunlar söyledi;  “Hükümet TCK’da değişiklik yaparak özel hayatın gizliliği, haberleşmenin gizliliği, soruşturmanın gizliliği ve adil yargılamayı etkilemeyle ilgili suçlar için öngörülen hapis cezasını iki katına çıkaracak. Bunun anlamı şudur; cezada alt sınır 2 yıla çıkacağı için erteleme, hükmün açıklanmasını geriye bırakma ve paraya çevirme ihtimali olmayacak, gazeteci doğrudan cezaevine gönderilecektir. Basın özgürlüğüne ağır darbedir. Eğer hükümet bu tasarıyı bu şekilde meclisten geçirirse yazarlığı bırakırım. Star’da yazmam.”

KASAP DÜKKANI AÇACAK

Gazeteciler.com, bu açıklama üzerine Şamil Tayyar'a ulaştı. Tayyar'a "peki Star'da yazmayı bırakınca başka bir gazetede yazar mısınız" diye sorduk...
Şamil Tayyar, "Yazacak bir yer bulursam yazarım ama öyle bir yer olmaz diye düşünüyorum" yanıtını verdi...

-Peki ne yapacaksınız? sorumuza da enteresan bir yanıt verdi; 
-"Bu yasa çıkarsa Star yazarlığını bırakıp baba mesleğim olan kasaplığa döneceğim. Gidip bir kasap dükkanı açacağım"...

ŞAMİL TAYYAR'DAN KASAP OLUR MU?

Evet olur... Zira Şamil Tayyar'ın babası bir kasap... Diğer kardeşleri gibi  o da ilkokul ve ortaokul dönemlerinde babasının yanında çalışmış... Islahiye'deki kasap dükkanında az çalışmamış anlayacağınız... Hatta bir parmağının yarısını da o kasap dükkanında satır kazasına kurban vermiş...