Şamil Tayyar olay savcıya sordu

Bir savcının bir gazeteciye 'talimatınızla" demesi doğru mu? Savcının yanıtı;

GAZETECİLER.COM - İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, aldığı kararlarla olay oldu... 11 yıl önce gazeteci Tuncay Özkan ile yaptığı telefon konuşmasındaki bir sözü de yeniden gündeme geldi...

Star yazarı Şamil Tayyar, olay başsavcıya ulaşıp o telefon konuşmasını ve o konuşmadaki dikkat çeken sözünü sordu...
Aldığı yanıtları köşesinden şöyle aktardı;

Engin, "Evet o konuşma bana ait" deyip ekledi: "Hangi sebeple konuştuğumuzu hatırlamıyorum. İçeriğine baktığımızda 1999 veya önceki bir tarihte konuşmuş olmamız lazım. Anlaşılan o şahıs (Tuncay Özkan) banda almış, muhafaza etmiş, niye almış niye muhafaza etmiş bilmiyorum."

Dedim ki: "Bir savcının bir gazeteciye 'talimatınızla' demesi doğru mu?" Başsavcı, şu cevabı verdi: "Yürüttüğümüz soruşturmalarla ilgili yazı yazmış gazetecilerden hep bilgi aldık, elinde ilave bilgi var mı diye sorduk. O şahıs (Tuncay Özkan) da o dönemde araştırmacı gazeteciydi, Radikal'de yazıyormuş. 'Talimatınızla' ifadesi bir dil sürçmesidir, bir savcının gazeteciden talimat alması düşünülebilir mi? Zaten konuşmanın tümüne baktığınızda bizim talimatımızla yürütülen bir soruşturmadan bahsedildiği anlaşılıyor. 38 yıllık hukukçuyum, hiçbir kişi ve kurum bana talimat veremez."

Dahası da var...
Meraklıları buraya