Şamil Tayyar kalemini kime emanet etti?

Star gazetesi Ankara temsilcisi Şamil Tayyar bugün gazetesinde son yazısını kaleme aldı ve veda etti.

GAZETECİLER.COM - Star gazetesinin Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar'ın milletvekili adayı olup olmayacağı bir süredir medya kulislerinde tartışılıyordu. Tayyar, önce iddiaları kesin bir dille reddetti, bir süre sonra ise aday olduğunu kabul etti.

Şamil Tayyar bugün gazetesinde son yazısını yayınladı. 

 İMAMIN ORDUSU KİTABINA DA DEĞİNDİ
Şamil Tayyar, gazetesindeki son yazısında Ahmet Şık'ın yayınevinde toplatılıp dijital kopyaları imha edilen kitabına da değindi.

"Son dönemde yaşanan hadiseler gösteriyor ki, yeni dönemi okumakta zorluklarımız var. Kendimizi öylesine kaptırdık, çetelerle mücadele, hukuk sınırlarını zorlamaya başladı. Devlet ile çeteleri birbirinden ayıran temel farklılık, hukuktur. Bu çizginin kaybolduğu yerde, kaos başlar ve devlet çeteleşir." diyen Tayyar "Geldiğimiz noktaya bakın, neredeyse tüm devlet, basılmamış bir kitabın peşinde koşuyor." dedi ve şöyle devam etti:

"Ergenekon bir "darbe" davasıdır, süreç, bu minvalde yürütülmeli, menzile varmak için de "1 Numara"ya yolculuk yapılmalıdır. Ayrıca, Ergenekon'un finansman, yargı ve asker ayağına yönelik ciddi hiçbir operasyon yok. Daha bir işadamının veya yargıcın kapısı çalınmadı. Süreç, güçsüzler üzerinden yürütülecekse, beyler, kusura bakmayın. Bu davayı sulandırmaya, Ergenekon'un değirmenine su taşımaya hiç kimsenin hakkı yok."

"Eylül 2006 günü Star Gazetesi’ne Ankara Temsilcisi ve yazar olarak başladığımda kimileri 2 ay ömür biçmişlerdi. Üç beş kişi dışında arayıp tebrik eden dahi olmamıştı. Cem Uzan ve TMSF döneminin tüm olumsuzluklarını iliklerime kadar hissettim." diye başladığı son yazısında Şamil Tayyar "ilk bir ayda en fazla okunan yazısının sadece 132 kişi tarafından okunduğunu" aradan geçen 5 yıl sonunda ise milyonlara seslendiğini yazdı:

"Şükürler olsun, 5 yıl sonra yeri geldi, milyonla ifade edilen rekor okunma rakamlarına ulaştığımız yazılarımız oldu. Kitaplarımızın satışı 200 bine ulaştı. Yetmedi, siyasete atıldığımız ilk gün, temayül yoklamasının bir numarasında gördük kendimizi."

ŞAMİL TAYYAR ARADAN ÇEKİLİYOR

Ergenekon ile ilgili yazdığı yazılar yüzünden hakkında pek çok dava açıldığını ve haksız mahkumiyetler almakta olduğunu ileri süren Tayyar, şunları yazdı:

"Bir defa daha yazıyorum; aynı mahkemede aynı hakim, Aydınlık Dergisi yöneticisini "bunca gizli belge ortalığa dökülmüşken sana soruşturmanın gizliliğini ihlalden ceza veremem" diyerek beraat ettirirken, bana ceza kesti.

(...) İstediğiniz gibi tarif yapın, zihniyet değişmedikçe mesafe alamazsınız. Tasarı bu şekliyle çıkacaksa, vay halimize...Siyasileri ikna etmeyi başaran bürokratları da kutluyorum, kazandınız.

Ben de aradan çekiliyorum."

VEDASINI ERKENE ALDI KALEMİNİ EMANET ETTİ

"Milletvekili aday adaylığım nedeniyle 11 Nisan'da veda etmeyi planlıyordum, bu tasarı, kararımı öne almamı zorunlu kıldı.

Sembolik de olsa çetelerle aslanlar gibi savaşan gazeteci dostlarımın yanında olduğumu hissettirmek istedim.En zor anlarda yanımda olan ve hayır dualarını esirgemeyen gönül dostlarıma veda ederken, kalemimi, geçici süreyle onlara emanet ediyorum."

Şamil Tayyar'ın son yazsının tamamını okuyabilirsiniz.