Şamil Tayyar Dilek Yaraş'a hak verdi

Yazarımız Dilek Yaraş'ın tespiti dikkat çekti! Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar hem Yaraş'ı övdü hem de aynı konuya bakın nasıl değindi?

Yazarımız Dilek Yaraş dünkü köşesinde 'internet medyası'nın önemini vurguladı. "Ya internet haber siteleri olmasaydı ne olacaktı bizim kağıttan gazetelerde yazan köşe yazarlarının hali?" diye sordu ve yanıtını da şmyle verdi:

YAZARLAR ÜNÜNE ÜN KATTI

"O zaman hiç biri bu kadar ün sahibi olamayacaktı. Çünkü tüm haber ve medya siteleri, kıyıda köşede kalmış, normalde birkaç yüzden fazla okuyucusu olmayan gazete yazarlarının bile geniş kitlelere ulaşmalarına, ünlerine ün katmalarına neden oluyor."

Dilek Yaraş'ın bu tespiti, Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar'ın da dikkatini çekmiş olacak ki... Bugünkü köşesinde bu konuya yer verdi. Dilek Yaraş'a yürekten katıldığını kaleme alan Tayyar, internet medyasının önemine değindi:

(...) Dün www.gazeteciler.com sayfasında Dilek Yaraş’ın internet medyasının önemine dair yazısını okudum. Yürekten katılıyorum.

Kağıda dayalı habercilik yani gazetecilik döneminin son evresindeyiz. Gazeteler, baş döndürücü teknolojik gelişmelere yenik düşecektir. Sonucu belli bir maçı oynuyoruz.

Yazarların sesinin daha fazla duyulmasında internet medyasının rolü asla yadsınamaz. İtiraf etmem gerekirse, bu farklılığı meslek yaşamında en fazla hisseden yazarlardan biriyim.

En güzel tarafı, internet medyasının, yazılı basındaki tiraj adaletini sağlamasıdır. Böylece; patron veya yönetici kıyağı ya da lobi gücüyle yüksek tirajlı gazetelerde köşe kapmış tosuncukların dönemi bitti.

Yazarların etkinliğinde gazete tirajları, tek başına belirleyici değil artık.

Bu arada itin kopuğun cirit attığı bu sanal alemdeki başıbozukluğun giderilmesi için ciddi bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu hatırlatmak isterim. Hükümet, öyle bir yasa çıkarmalı ki, sapla samanı birbirinden ayırmalı, interneti yeni bir ‘iletişim gücü’ olarak kabul etmelidir.