Şamil Tayyar bir korktu!.. Bir korktu!..

Arkadaşları kursaklarında bırakmayın da akşamı bekleyin....

GAZETECİLER.COM

Tabiii ki inanmadınız haberin başlığına...
Şamil Tayyar
bu!..
Korkar mı?..
Tabii ki korkmaz...
"Bir korktum, bir korktum!" deyişi de zaten Mustafa Mutlu'nun tarihli yazısında yaptığı Nostradamus'lukla kafa bulmak için...
Zira aradan sekiz ay geçti ama uçaklara doluşup da Amerika'ya kaçan yok henüz...
Kim mi kaçacaktı?..
Mustafa Mutlu
'ya göre Şamil Tayyar, Mehmet Baransu falan...
Neyse...
Bilvesile biz asıl haberimize gelelim:
Şamil Tayyar
ve Ahmet Kekeç bu gece saat 21.15'te ÜLKE TV'de, Turgay Güler'in moderatörlüğünde tartışacaklar...
"Neyi tartışacaklar?.. İkisi de aynı şeyleri düşünüp yazıyorlar" diye soracak münafıklara Şamil Tayyar'ın kalemiyle cevap verelim:
"Yahu arkadaşları kursaklarında bırakmayın da akşamı bekleyin"...

Bir korktum bir korktum

Ergenekon’a verilen arada 196 sanıklı Balyoz davası başladı. Dün, davayı önemseyen gazeteler “Tarihi Dava” türünden başlıklarla çıktı okurlarının karşısına. Haklıydılar; zira darbeye teşebbüs iddiaları çok vahim, belgeler ciddi, Ergenekon’dan daha büyük bir dava vardı karşımızda.
Hazindir, başka davadan tutuklu olanları saymazsanız tarihi davanın tutuklu tek sanığı yok. Ergenekon’da aylardır tutuklu bulunanları düşündüğünüzde çoğunluğu generallerden müteşekkil Balyoz’daki bu tablo, yaralayıcı bir durumdur.
Aynı sürecin çocukları arasında bile ayrımcılığın geçer akçe olduğu; hukukun, üstünlerin statüsüne, üniformasına, postal markasına ve lobi numarasına göre tecelli ettiği inancını canlı tutmaktadır.
Toplumdaki adalet duygusunun zedelenmemesi için anayasada tarifini bulan hukukun üstünlüğünün tecelli etmesi gerekir.
Dava başlamadan önce Hakim Zafer Başkurt HSYK kararıyla görevden alındı, yerine Hakim Ömer Diken atandı. Bu kararı doğuran neden, hakkındaki ağır ithamların yer aldığı soruşturma dosyasıdır.
Bu soruşturmanın içeriğine ilişkin bazı haberler çıktı ama yazılmayanların yanında suya tirit bile değildir. Çok ağır bir dosyadır. Görev yeri değiştirilen hakim eğer kendisine haksızlık yapıldığını düşünüyorsa o dosyayı açıklayıp kamuoyu nezdinde güven tazeleyebilir isterse.

Şamil tayyar'ın makalesinin tamamını