SalihTuna, Kürşat Bumin'e çaktı!

Başlık tuhaf oldu farkındayız ama hayat daha tuhaf ne yapalım. Salih Tuna anti semitizim tartışmasında bugün Kürşat Bumin'e çaktı!

GAZETECİLER.COM - Yeni Şafak yazarı Salih Tuna bugün biraz şaşıttı bizi. Kürşat Bumin, Oray Eğin, Okay Gönensin, Salih Tuna arasında dönen ve hayli karışık bir 'Anti Semitizm' tartışması sözkonusu.  Şaşırsığımız nokta ise tuna'nın bugün bumin'le ters düşmesi. Neyse merak etmeyin, durum çok da ciddi değil. Küçük bir fikir ayrılığı diyelim

"Tuhaf gerçekten çok tuhaf!

Halbuki…

"Fazla" bir şey anlaşılmadığını söylediği yazıda, "Yahudi düşmanlığı ve medya ilişkisini gözden geçirmeye…" çalıştığımı "fazladan" anlamıştı!

Bereket versin, naçizane yazıma vehmettiği "görkemli" konu ile çıkarttığı "tek sonuç" arasında "çok dolaylı biçimde" de olsa "alaka" var.

Hiç olmayabilirdi de!

"Gönensin'in 'Sıradan anti-semitizm' başlıklı yazısı –doğrusu- hiç de makaraya sarılacak cinsten değildi…" ifadesinde olduğu gibi.

Sevgili Bumin, Gönensin'i sarakaya aldığıma dair tek bir satır gösterebilir mi acaba?

Nerden çıkarıyor bunu?

Oray Eğin'e de Okay Gönensin'e de "kızmıştım" sadece.

Zira ikisini de samimi bulmamıştım.

Yaptığım "karşılaştırmanın" özünü de son tahlilde bu husus oluşturuyordu.

Başbakan'ın malum konuşması, nihayetinde, Yahudilerin başarılarını, ticari yeteneklerini öven, dahası örnek gösteren bir konuşmaydı.

Oray Eğin teyakkuz halindeymiş ki hemencecik; "Başbakan'ın önderliğinde Yahudiler düşmanlaştırılmaya çalışıldı…" deyiverdi.

Okay Gönensin de…

Başbakan'ın sokak üslubuyla konuştuğunu, sık sık bulunduğu konumu unuttuğunu, konuşurken kendini kaybettiğini, "faşist muhabbet"in yollarını açtığını "sıradan anti-semitizm sesini" yükselttiğini yazdı.

Kürşat Bey'in, "söylenmesi gereken pek çok şeyi açıklıkla ifade ediyordu" şeklinde "taltif ettiği" Okay Gönensin'in yazısının hülasası bu işte.

Gönensin'in hakaretleri bir yana da, vicdansızlığını ne yapalım?

"Antisemitizm bir insanlık suçudur… Biz sevgi medeniyetinin mensuplarıyız. Vatandaşlarımız arasında asla etnik, dinsel, mezhep ayrımcılığı kabul edemeyiz. Dini, dili, ırkı, mezhebi her ne olursa olsun bu ülkenin, bu bayrağın altında toplanmış herkes bizim birinci sınıf vatandaşımızdır…" diyen bir Başbakan'a "antisemit" demek, vicdansızlık değil mi?..

Sevgili Kürşat Bumin, üç aşağı beş yukarı Okay Gönensin'le aynı şeyleri söyleyen Oray Eğin'i pek "arkalamamış."

Bunda…

Taraf gazetesinin TSK'yı yıpratmak için Amerikalı bir örgütten emir aldığını söyleyebilecek kadar "Ergenekon"la arasına mesafe koyamayan, Çakma Yahudi Oray'ın samimiyetsizliği etkili olmuş mudur, bilemem.

"Çakma Yahudi" diyorum; çünkü, haftalık Şalom gazetesindeki bir yazısında, Yahudi olduğunu, bunu da Leonard Cohen'den Woody Allen'e değin aşina olduğu Yahudi kültürüne bağladığını dercetmişti.

Hulasa, kültürel bakımdan kendini Yahudi addeden birinin "Türk ulusalcısı" olmasını "fantastik" bir durum yahut "samimiyetsizlik" örneği olarak görebilir.

Demem o ki; Oray Eğin'in "arkalanmamasında" yapıp ettiklerinin payı nedir, gerçekten bilmiyorum.

Ama fakirin Gönensin'e çakmasında…

Yeni Yüzyıl gazetesini MGK bültenine dönüştürdüğü "Kur'an kursları yeraltına indi" manşetlerini kotardığı, "İslami kesim"den devşirdiği Mustafa Haki Okutucu'ya yalan haber yazdırdığı günlerin hiç payı yok, inanın.

"Dün dündür, bugün bugündür"; pardon yani…"