Salih Tuna'dan Türköne'ye jet yalanlama: Bu sahtekarları önce işe alıp...

Salih Tuna, Mümtazer Türköne ve benzer bir iddiada bulunan Ali Bulaç'a "sahtekarlar" yorumu yaptıktan sonra, "İmkan olacak, bu tip “sahtekarları” önce işe alıp sonra da atacaksın birader." yazdı.

Zaman gazetesinin eski yazarı Mümtazer Türköne'nin 17 Aralık öncesinde Sabah gazetesinden kendisine teklif geldiğini ancak kabul etmediğini açıklaması üzerinden 24 saat geçmeden, Yeni Şafak yazarı Salih Tuna çok çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Salih Tuna, köşesinde Türköne'nin iddiasının aksine, "17 Aralıktan birkaç hafta sonra Sabah'ta yazmak için bizzat kendisinin haber gönderdiğini" yazdı.

Salih Tuna, Mümtazer Türköne ve benzer bir iddiada bulunan Ali Bulaç'a "sahtekarlar" yorumu yaptıktan sonra, "İmkan olacak, bu tip “sahtekarları” önce işe alıp sonra da atacaksın birader." yazdı.



İşte Salih Tuna'nın o yazısından dikkat çeken bölümler:

Bir de paraya pula minnet etmeyen öyle “kahramanlar” var ki, analar ne yiğitler doğuruyor desek yeridir.

Bunlardan biri Ali Bulaç'tır. Bundan yaklaşık bir yıl önce, Zaman gazetesinden ayrılması karşılığında ordan aldığının üç mislinin kendisine teklif edildiğini ama kabul etmediğini ballandıra ballandıra anlatmıştı. (Söz konusu edilen teklifin AK Parti'yle uzaktan yakından alakası yoktu demekle yetinelim. Eski günlerin hatırına fazlasını söylemeyelim. )

Bu tarz tezvirlerin işe yaradığını düşünmüş olacak ki geçen gün Mümtaz'er Türköne adlı muhterem de, Sabah gazetesinde yazması için kendisine teklif götürüldüğünü ama böylesi bir teklifi yüce şahsına saygısızlık addederek reddettiğini söyledi.

Külliyen yalan.

Tam aksine, 17 Aralıktan birkaç hafta sonra Sabah'ta yazmak için haber gönderen bizzat kendisiydi.

Necip Fazıl üstadımız “sahte kahramanlar” derdi, bunları görseydi sadece “sahtekarlar” derdi.

Son zamanlarda böyle türler türedi.

Adam bidayetinden beri boşta geziyor, “Tayyip beni işten çıkardı” diyerek Cihangir'de hava basıyor.

İmkan olacak, bu tip “sahtekarları” önce işe alıp sonra da atacaksın birader.