Salih Tuna 'Taraf projesi'nin sahibini arıyor!

Oral Çalışlar'ın CNN Türk'te dile getirdiği "Taraf gazetesi bir projedir" iddiasını yorumlayan Salih Tuna Aslı Aydıntaşbaş'ı da tiye almadan geçmedi.

GAZETECİLER.COM
Taraf'ın eski yayın yönetmeni olan Radikal yazarı Oral Çalışlar'ın CNN Türk'te dile getirdiği "Taraf gazetesi bir projedir, bundan hiç bir şühem yok" iddiası yeni bir medya polemiğini tetikledi.

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, Çalışları'ın iddiasını yorumladığı köşesinde programın moderatörü Aslı Aydıntaşbaş'ı da tiye almadan geçmedi. Çalışlar'ın komplo teorilerine itimat eden bir yazar olmadığını ve Taraf'ın eski yayın yönetmeni olduğunu vurgulayan Salih Tuna Taraf'ın eski yazı işler ekibindeki isimlerden Kurtuluş Tayiz, Markar Esayan, Tuncer Köseoğlu ve Yıldıray Oğur'un ne yazacaklarını çok merak ettiğini de vurguladı.

İşte Tuna'nın yazısındaki ilgili bölüm:

ASLI AYDINTAŞBAŞ'IN AĞZI AÇIK KALDI!

Bakın ne diyor: 'Her ay birkaç milyon dolar zarar eden Taraf gazetesinin patronu Başar Arslan'ın her ay birkaç milyon dolar kazanabileceği bir işi yok...'

Takdir edersiniz ki gayet somut, gayet yalın, gayet net.

O kadar ki, programın yöneticisi Aslı Aydıntaşbaş'ın ağzı uzun süre açık kaldı.

Gerçi ağzı açık hali çok yakışmıştı. Şirin olmasının yanı sıra biraz da içten bir halin, dahası çocuksu bir masuniyetin ifadesi gibiydi.

Bir an için keşke hep böyle kalsa, hep böyle 'kendinden geçse' dedim.

Ne zaman ki ağzını kapatıp kendine geldi, 'biz büyüdük ve kirlendi dünya' dizesini terennüm ettim.

Öyle alakasız bir çıkış yaptı ki, kafasına tüp yediği için otobüste bilet yerine sigara isteyen (Düğün Dernek filmindeki) Ahmet Kural kaç para!

Oral Çalışlar'ın, 'Taraf bir projedir' tespiti bünyede nasıl etki yaptıysa artık, anlamadım gitti.

ASLI HANIMCIĞIM ONA BAKARSA RADİKAL BAŞTAN SONA ZARAR

Hayır yani, 'Her ay birkaç milyon dolar zarar eden Taraf gazetesinin patronu Başar Arslan'ın her ay birkaç milyon dolar kazanabileceği bir işi yok...' argümanına, 'Sabah gazetesi de zarar ediyor' diye karşılık vermek nasıl bir maluliyetin göstergesidir?

Aslı Hanımcığım ona bakarsan, Radikal gazetesi baştan sona zarar.

Ne ki, Aydın Doğan'ın bu zararı bin kez karşılayacak işi var; Taraf gazetesinin patronu (nihayetinde bir kitap yayımcısı olan) Başar Arslan'ın yok.

Şuncacık şeyi fehmedemiyor musun?

Bir insan yavrusu 'kendinden geçince' şirin ve tatlı, 'kendine geldiğinde' tozutacak kadar mantıksızlaşıyorsa daha fazla üzerinde durmaya gerek yok demektir. Geçelim.

DİKKAT: ÇALIŞLAR TARAF'IN ESKİ GYY'Sİ

Şuna dikkat:

'Taraf bir projedir. Bundan da hiç şüphe duymayacak kadar eminim' ifadesini herhangi biri söylemiyor.

Hayır, Oral Çalışlar'ın saygın, duayen bir gazeteci olmasına dikkat çekmiyorum

Orası öyledir, ama benim dikkat çekmek istediğim nokta şu: Taraf gazetesinde 3 ay genel yayın yönetmenliği yapmıştır.

Yani...

'Taraf bir projedir' diyen, Taraf'ın eski genel yayın yönetmeni.

Akif Emre'yle yaptığımız sohbetlerde, yayımlandığı günden itibaren Taraf'ın bir proje olduğunu, mahut gazetenin fonksiyon ve üslubu üzerinden 'saptıyorduk.'

Nihayetinde bir okuma biçimiydi bu ve elbette tartışmaya açıktı.

Oral Çalışlar'ın 7 yıllık Taraf tecrübesinden sonra vardığı hüküm cümlesi asla böyle değil.

YILDIRAY, MARKAR, KURUTLUŞ TUNCER NE YAZACAK?

Argümanı, 'kral çıplak' mesabesinde bir hakikat...

Taraf deyince akla gelen isimlerden Kurtuluş Tayiz, Markar Esayan, Tuncer Köseoğlu ve Yıldıray Oğur'un (Ki, 'Kullanışlı aptallık' üzerine geçtiğimiz günlerde bir hayli yazmıştı) 'Taraf bir projedir' tespiti üzerine neler söyleyeceğini herkes kadar ben de çok merak ediyorum.

Çünkü...

İçinden geçtiğimiz netameli dönemi en iyi kavramanın yolu Taraf'ın nasıl bir proje olduğunu adamakıllı tartışmaktan geçiyor.

SALİH TUNA YAZILARI
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru