Salih Tuna 'Kılıçdaroğlu cemaati'ni yazdı

"Sayın Kılıçdaroğlu, halkın seçtiği Sayın Başbakan'a 'diktatör' dediğin sürece, biz de sana 'darbecinin önde gideni' diyeceğiz, haberin olsun."

GAZETECİLER.COM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sivas Divriği'deki Halk Şenliği'nde, 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganları üzerine söylediği ''Elbette Taksim'de gençlerimiz bir destan yazdılar… O gençler bir diktatöre diz çöktürdüler. Onun için onların alınlarından öpüyorum…"  şeklindeki sözleri Yeni Şafak yazarı Salih Tuna'ya ilham verdi. 

"Kılıçdaroğlu'nun 'diktatör' münasebetsizliğine gelince…" diye başladı söze Salih Tuna ve Kılıçdaroğlu Cemaatini yazdı. Tuna yazısına şöyle devam etti: 

KİM Kİ ERDOĞAN'A DİKTATÖR DİYOR

"Daha evvel bu köşede ifade ettim: Kim ki Sayın Erdoğan'a 'diktatör' diyor, aslında 'Ben darbeciyim' demek istiyor. (Kim ne derse desin, 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganı da bu darbecilerin sloganı haline gelmiştir.)

Vesayet rejiminin süngüsünü kıran, ilk kez bu ülkede sivil bir anayasa yapmaya çalışan, demokratik yargı paketleriyle hukukun üstünlüğünü tahkim eden, binlerce şehit verdiğimiz çatışmayı 'çözüm sürecine' sokan, azınlıkların gasp edilen 2,5 milyar dolar tutarındaki gayrimenkullerini iade eden, irili ufaklı birçok darbe girişimine, muhtıraya ve parti kapatma davasına rağmen halkın iradesini çiğnetmeyen bir lidere 'diktatör' demenin başka bir izahı yoktur…

SAKIN OLA Kİ TANKLARIN ÜZERİNE ÇIKARIZ DEMEYİN 

Sakın ola kimsecikler bize CHP Grup Başkanvekili İnce gibi, 'Türkiye'de darbe olursa tankların üzerine çıkarız' mavalı okumasın. ('Sincan'da tanklar yürüdüğünde ne yaptığınızı gördük.)

Dersim'i yerle bir edenlere sahip çıkanlara 'demokrat', hiçbir vebali olmadığı halde Dersim'den dolayı özür dileyen Başbakan'a 'diktatör' diyenlerden her şey beklenir.

Mısır'da gündüz gözüyle yapılan darbeye 'darbe' diyemeyenlerin gözlerine baktığınız için 'diktatör' lafını ağzınızdan düşürmediğinizi anlamadığımızı sanmayın.

SEN "DİKTATÖR" DEDİKÇE BİZ DE SANA...

Sayın Kılıçdaroğlu, halkın seçtiği Sayın Başbakan'a 'diktatör' dediğin sürece, biz de sana 'darbecinin önde gideni' diyeceğiz, haberin olsun.

Mensup olduğun 'Erdoğandannefretedenler' cemaatinin her bir kalemi vaktiyle hükümetleri düşürmeye muktedirdi.

Sayın Erdoğan'a karşı şimdi hepsi seninle…

İstanbul sermayesi arkanda…

Aydın Doğan medyasının etekleri zil çalıyor…

Mebzul miktarda 'Gezizekalı sanatçı' da arkanda…

'Çare Sarıgül'ün de koptu geliyor…

'Antikapitalist Müslümanlar' da nihayetinde sana çalışıyor. (Sadece 'Müslüman kapitalistlere' karşılar nasılsa; bütün kapitalistlere değil. Hele ki büyük kapitalistlere hiç değil. Baksana, İstanbul sermayesi bayılıyor onlara. )

SANDIK ORADA HALK İRADESİNDEN KORKMA

Sayın Kılıçdaroğlu sandık orda.

E hadi artık halkın iradesinden korkma.

Salih Tuna'nın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.
Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın