Salih Tuna cemaatin ATV-Sabah planını yazdı!

Salih Tuna günün en ilginç iddialarından birine imza attığı yazısında cemaatin 17 Aralık'tan sonra ATV-Sabah grubu ile ilgili planlarını yazdı...

GAZETECİLER.COM
Yeni Şafak gazetesi yazarı Salih Tuna 17 Aralık yolsuzluk operasyonu ile yoğunluk kazanan AKP-cemaat savaşının perde arkasına dair çarpıcı bir iddiada bulundu.

CEMAATİN ATV-SABAH PLANI TUTMADI

Tuna, cemaatin 17 Aralık'ta başlattığı operasyonu dalga dalga büyüterek nihai sonuca götürmek istediğini ancak hükümetin ön alan hamleleri ile planı bozduğunu yazdı. Tuna'nın yazısındaki en çarpıcı iddia ise cemaatin ATV-Sabah grubu planı oldu. Yeni Şafak yazarının iddiasına göre cemaat ATV-Sabah grubuna el koyacak ve Doğan Grubu ile kendi medyasının yanına ülkenin ikinci büyük grubunu da eklemiş olacaktı.

İşte Tuna'nın yazısındaki ilgili bölüm:

OPERASYON ŞOK DALGALAR HALİNDE SÜRECEKTİ

Şayet '17 Aralık ihanet kalkışması' tıkırında gitseydi, 18 Aralık'tan itibaren 'şok dalgalar' halinde devam edecekti.

Hiç aman verilmeyecekti.

CEMAAT ATV-SABAH GRUBUNA EL KOYACAKTI

Ne ki, hesapta olmayan bir aksilik (bahsi diğer) nedeniyle ikinci dalga 25 Aralık'a sarkınca, seçilmiş siyasi iktidar 'darbe kalkışmasına' kısmi de olsa müdahale edebilecek fırsatı buldu.

Yoksa daha 18 Aralık'ta 25 Aralık'ta hedefe koyulan ATV - Sabah grubuna (Takvim'den A Haber'e kadar ne varsa) el koyulacak ve 'paralel devletin' yayın organı haline getirilecekti.

DOĞAN GRUBU VE CEMAAT MEDYASINA ATV SABAH DA EKLENECEKTİ

Yani...

Doğan Medya, Cemaat Medyası ve ATV-Sabah Grubu senkronize biçimde seçilmiş siyasi iktidara saldıracaklardı.

Şükür ki şükür olmadı.

ELE GEÇİREMEDİKLERİ ATV-SABAH DARBEYİ DEŞİFRE ETTİ

Ele geçiremedikleri ATV-Sabah Grubu, 17 Aralık darbe kalkışmasının deşifre edilmesinde çok önemli yayımcılık başarısı gösterdi.

Nasıl bir darbe kalkışmasıyla karşı karşıya olduğumuzu fehmetmek için (başka hiçbir delil olmasaydı bile) MİT'in inhisarındaki TIR'a Adana'da yapılan ihanet operasyonunun fotoğraflı öyküsünü okumak yeterliydi.

SALİH TUNA TÜM YAZILARI
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru