Sabah yazarından ilginç MİT-PKK yorumu!

İnternete düşen PKK-MİT arasındaki görüşme kayıtları Haber Aktif'te masaya yatırıldı. Sabah yazarı Mahmut Övür, 'bu sızdırılma hayırlı olmuştur' dedi...

GAZETECİLER.COM
PKK-MİT görüşmelerinin ses kaydı ve tutanaklarının internete sızmasıyla başlayan tartışmalar sürüyor. Haber Aktif'te Gökmen Karadağ'ın sorularını yanıtlayan Sabah yazarı Mahmut Övür ve Enver Aysever sızdırılan kaydı ve sonuçlarını değerlendirdi.

Mahmut Övür, kaydın sızmasının sonuç olarak hayırlı bir olaya vesile olduğunu söylerken 'barış sürecinin elini güçlendirdi' dedi.

"Barış sürecini kısmen zedelemiş olabilir ancak bence bu sızma olayı hayırlı olmuştur. Toplum zaten referandumda yüzde 58 ile Habur sürecinin devamını mümkün kılmıştır. Bu görüşmeler de sorunu çözmeyi insanların ölmesini engellemek amacıyla yapıldığı için hayırlıdır. Devlet Kürt sorununa nasıl yaklaşıyor bilmiyorduk. Askeri vesayet bunu vatandaşla paylamazdı. Biz sorduğumuzda 'siz bilmiyorsunuz ama bir Kürt politikamız var' derlerdi. Şimdi şunu biliyoruz ki devletin en üst yetkilileri bu soruna nasıl bakıyor."

Enver Aysever ise kan dökülmemesi için konuşulması gerektiğini söyleyerek diyalog sürecine destek verdi. Kimsenin gençlerin ölümünü isteyemeyeceğini söyleyen Aysever 'barışı savaşanlar yapar' dedi.

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor