SABAH Özdil'in bu yazısını konuşacak

Çanakkale’de savaşın kaderini değiştiren “sir” vefat ediyor. Bi oğlu var... Henüz 21 yaşında.

GAZETECİLER.COM - Sabah ve ATV bildiğiniz gibi satışta...
Talipliler arasında dünya medya devi Murdoch da var...
Ünlü medya baronunun 1 milyar doları gözden çıkardığı söyleniyor.

Medya kulislerinde konuşulan bu dedikoduyla ilgili Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil bir yazı kaleme almış... Yazı Çanakkale Savaşı'ndan başlıyor.
Ne alaka diyebilirsiniz!
Malum, Murdoch'un babası Çanakkale savaşında Melbourne Age adına muhabirlik yapıyormuş. Çanakkale'nin geçilemeyeceğini anlatan meşhur Gelibolu mektubunu o yazmış.

Yılmaz Özdil işte o hikayeyi anlatıyor. Sonrasında da sözü getirip Sabah'ın satışına bağlıyor. İşte Özdil'in "HAYIRLI SABAH'LAR" başlığını attığı yazısından o bölüm;

"Yazdığı mektupla, imkânsız zaferi boşu boşuna bekleyenleri uyandıran, savaşın sona ermesini sağlayan, on binlerce ekstra can’ı pisi pisine ölümden kurtaran genç gazeteci, Avustralya’da kahraman gibi karşılanıyor. “Sir” unvanı veriliyor. E tabii kapılar ardına kadar açılıyor... Savaşa “muhabir” olarak giden gazeteci, savaştan sonra “gazete patronu” oluyor.

Sene 1952.
Çanakkale’de savaşın kaderini değiştiren “sir” vefat ediyor. Bi oğlu var... Henüz
21 yaşında. İş başa düşüyor, kolları sıvıyor, babasının gazetesinin direksiyonuna geçiyor. Çalışıyor, didiniyor, büyütüyor, Avustralya’ya sığamaz oluyor. ABD’ye sıçrıyor, Avrupa’ya el atıyor.

Bugün, 81 yaşında.
Dünya medya imparatoru.
75 televizyon kanalı, 175 gazetesi var. 600 milyon izleyiciye, 12 milyon okura hitap ediyor.

2006.
Taaa 91 sene sonra, her şeyin başladığı yere... Aile servetinin kökeni olan mübarek topraklara geldi, bastı parayı, adında “Türkiye” bulunan televizyonu çatır çatır satın aldı.

Sene 2012.
Dün öğrendik ki, hükümetimiz tarafından el konulan, bilahare, Başbakanımızın damadının siyo olduğu şirkete verilen, Sabah-atv’ye talip olmuş, 1 milyar dolar filan veririm demiş.

Alır, almaz...
Orasını bilemem.
Ama en azından, Çanakkale’nin “şarapnelle” geçilemeyeceğini dünyada ilk anlayan babanın oğlu... Çanakkale’nin nasıl geçileceğini dünyaya bir kez daha göstermiş oldu: “Papelle!”

Yazının tamamı için