Sabah okumayan Sabah yazarları kimler?

Atilla Dorsay bu kez de Sabah yazarlarının kendi gazetesini okumamalarını eleştirdi:

Daha önce "Kimileri yakın çevremde olan bazı tanıdıklarım, hatta dostlarım SABAH okumayı bıraktılar." diyen Atilla Dorsay bu kez de Sabah yazarlarının kendi gazetesini okumamalarını eleştirdi:

SABAH'çılar da mı SABAH okumuyor?

Geçen haftalarda SABAH'ı okumak veya okumamak diye bir yazı yazdım. Hayli ilgi gördüğünü hem gelen mail'lerden biliyorum hem de internette dolaştığı haberlerinden...

Ama bakın, o günden beri neler oldu. Engin Ardıç, geçen gün bir yazı yazdı, Ermeni kökenli Fransız yönetmeni Robert Guediguian (Gedikyan) imzasını taşıyan Cinayet Ordusu adlı bir filmi anlattı. Filmin gerçek kahramanı olan Türkiye kökenli Misak Manukyan'dan (ben Manuşyan yazmıştım) söz ederek... Ama benden ve yazımdan hiç söz etmeyerek..

Çünkü ben de ondan birkaç gün önce SABAH'ta tam sayfaya yakın bir yazıda, Paris'te Gedikyan'la film ve Ermeni açılımı üzerine yaptığım söyleşiyi yazmıştım. Demek ki Ardıç o yazıyı görmemişti. Sonra, geçen çarşamba, Hıncal Uluç gösterimdeki Romantik Komedi'yi eleştirirken, yönetmen hanesinde adı yazılan Ketche'nin kim olduğunu bilmediğini, kimsenin de bunu merak edip soruşturmadığını yazdı.

Oysa ben, ondan dört gün önce çıkan eleştirimde, 'Ketche' adını kullanan kişinin reklam yönetmeni Hakan Kırvavaç olduğunu açıkça belirtmiştim. Demek ki Hıncal da o yazıyı okumamıştı. Bakınız, yazılarımı herkesin okumasını bekliyor değilim. Hele genelde sinema gibi çok özel bir alanda yazdığım için...

Ama zaman zaman da olsa sinemaya bulaşan değerli köşe yazarlarımız, hele yazdıkları konularda çok yakın zamanlarda kendi gazetelerinde çıkmış yazılardan en azından haberdar olsalar, çok daha iyi olmaz mı?

Öbür türlü, dışarıya verdiğimiz bu 'SABAH okumayan SABAH yazarları' görüntüsünü nasıl izah edeceğiz?