Rusya'da polis gazeteciyi döverek öldürdü

Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Tomsk kentinde yalnız yaşadığı evinde polis tarafından feci şekilde dövülen gazeteci yaşamını yitirdi.

Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Tomsk kentinde yalnız yaşadığı evinde polis tarafından feci şekilde dövülen gazeteci yaşamını yitirdi.

Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Tomsk kentinde polis tarafından feci şekilde dövüldüğü belirtilen gazetecinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Tomsk kentindeki haftalık "Tomskaya Nedelya" gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yulya İvanova, yaptığı açıklamada, Konstantin Popov adındaki muhabirlerinin polis tarafından feci şekilde dövüldüğünü, iki hafta komada kalan talihsiz muhabirin bugün hayatını kaybettiğini söyledi.

İvanova, bu ay başında sarhoş olduğu için polis tarafından hücreye konan 47 yaşındaki Popov’un "çok feci şekilde sakat bırakıldığını" belirterek, "Dövülmüştü ve genital bölgesinden de vurulmuştu. Gördükleri karşısında cerrahlar bile şok olmuşlardı" diye konuştu.

Cinayetin Popov’un yaptığı haberle ilgisi olmadığını belirten İvanova, "Bu, herkesin başına gelebilir. Bu günlerde kim olduğunuz fark etmiyor" ifadesini kullandı.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten müfettişler, Popov’un aldığı ciddi yaralar sonucu hayatını kaybettiğini belirttiler.

Tomsk Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada da, polis şefi Aleksiy Mitayev’in gözaltına alındığı ve hakkında görevini kötüye kullanma ve saldırı suçlarından soruşturma açıldığı ifade edildi.

Rusya’da 2000 yılından beri en az 16 gazeteci öldürülürken, öldürülenlerin çoğunu yönetim aleyhinde haber yapan kişiler oluşturuyordu.

Merkezi ABD’de bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi, Rusya’nın geçen yıl gazeteciler açısından dünyanın en ölümcül üçüncü ülkesi olduğunu açıklamıştı.

Son dönemde bazı polis memurları görevi ihmal, şiddet kullanma ve cinayet soruşturmasına maruz kalırken, kamuoyunda geçen yıl Nisan ayında sarhoş bir polis amirinin bir süpermarkette alışveriş yapanların üzerine ateş ederek 2 kişiyi öldürmesi ve 7 kişiyi yaralaması, polise yönelik güvensizliği artırmıştı.

www.milliyet.com.tr